Hopp til hovedinnholdet

Nyhet! Mummi Blå & Gul 0,4l- endelig i Norge!

Det er mange som har etterspurt Mummi-krus i en større størrelse, og høsten 2021 lanserte Arabia to av de mest populære krusene, Blå og Gul, i den nye størrelsen 0,4 L i utvalgte butikker på det finske markedet. De etterspurte krusene kan kjøpes eksklusivt hos Tilbords og Kitch’n fra 15. Juni.

 

 

 

Kjente illustrasjoner fra 1990-tallet

 

De første Mummi-krusene  med Teema sin form ble designet av illustratøren og keramikeren Tove Slotte. Hun begynte å designe Arabias Mummi-servise i 1989. Den dag i dag jobber hun fortsatt med å illustrere Mummi-krus og bruker en collage-teknikk når hun kombinerer passende illustrasjoner på krusene.

 

 

Arabia lanserte de originale Mummi-krusene Gul og Blå i 1990. Illustrasjonene på krusene baserer seg på Tove Janssons tegneserier og fortellinger, som Tove Slotte har tatt utgangspunkt i når hun har skapt illustrasjonene til serviset.  Slotte bearbeidet tegningene til krusene Gul og Blå ved å ta bort snakkeboblene fra tegneseriene og hun ga de svarthvite illustrasjonene en farget bakgrunn. Det ble til sammen lansert fire krus i 1990, i ”hovedfargene”; rød, blå, grønn og gul. Krusene Gul og Blå har de originale fargene fra 1990. Nå har Slotte tilpasset illustrasjonene på nytt for at de skulle passe inn i den nye størrelsen på kruset.

 

 

Det gule kruset forestiller Mummimamma og  hennes daglige gjøremål. Hun sager ved, serverer kaffe og spikker en barkbåt av en trebit. Mummimamma er hardtarbeidende, omsorgsfull og kreativ.

 

 

Illustrasjonene på det Blå kruset viser en serie med bilder fra flere forskjellige Mummi-historier og tegneserier. Kruset viser hele Mummi-familien som lager kunst.

 


 

Tove Jansson - en tegneserieskaper

 

Tove Jansson begynte å lage tegneserier allerede som ung jente. I 1954 fikk illustrasjonene i boken Kometen kommer  anerkjennelse i London, og Charles Sutton fra Associated Press ønsket å lage Mummi-tegneserier for voksne lesere som inneholdt sosial satire. Tove Jansson gikk till slutt med på å lage dem, og den første tegneserie-stripen ble publisert i tidsskriften Evening News i 1954.

De populære tegneseriene av Tove og Lars Jansson ble gjengitt på Arabia sine krus for første gang i 1990. Krusene ble en sensasjon og i dag er Arabias Mummi-krus kjente samlerobjekt verden over.

 

 

Arabias Mummikrus Gul og Blå 0,4 L er tilgjengelige hos Tilbords og Kitch’n sine butikker fra og med 15. Juni 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.