Hopp til hovedinnholdet

Kveldsbad er sesongkruset for sommeren 2019

Arabias sesongmotiv for sommeren 2019 er det andre i en serie på seks. Motivet viser Mummifamilien som tar et kveldsbad på en solrik øy.

 

 

 

Illustrasjonen på Arabias Mummikrus for sommeren 2019 baserer seg på Tove og Lars Janssons tegneserie «Mummitrollets øde øy» (1955). Mummifamilien nyter ferien og tar et herlig bad i kveldssolen. Tegneserien ble første gang publisert i den engelske avisen The Evening News i England i 1955. Årets sommerkolleksjon er til salgs i en begrenset periode og består av et krus, en asjett og to skjeer. Samtidig lanseres to små minifigurer; Tootikki og Lille My i fast sortiment.

 

Kveldsbad på en solrik øy
Mummifamilien er på ferie og har dratt på utflukt til en øde øy. De har pakket med seg alle mulige nødvendige og unødvendige saker. På øya møter de en gjeng med sjørøvere som har gått på grunn, siden Mummifamilien har villedet dem ved å tenne lyssignaler på feil steder. På øya er også Mymlen, og Mummifamilien møter henne for første gang da Mummitrollet redder den unge damen fra en synkende båt. Mummimamma sysselsetter alle på øya og de bygger en steinmur. En stor stein ruller ned til stranden, og da oppstår en idé.

 

Kveldssolen farger horisonten rosa og lokker til et bad. Ved å bruke steinen fra muren og en planke lager de et stupebrett, og fra den stuper Mummimamma, Mummipappa, Mummitrollet og Mymlen ned i havet. På stranden ser sjørøvernes katt forundret på hvordan Mummifamilien leker i vannet. Kveldsbadet avslutter en lang og fin feriedag.

 

 

Tove Jansson som serietegner
Tove Jansson skapte sin første tegneserie i 1929, bare 15 år gammel. På den tiden var det uvanlig med kvinnelige serietegnere. I 1954 laget Tove den første serien om Mummitrollene for en engelsk forlegger. Hennes bror, Lars Jansson, hjalp henne å oversette snakkeboblene til engelsk. Fra 1959 bidro broren Lars i større grad også med illustrasjonene til tegneseriene om Mummifamilien, ettersom dette ble for mye for Tove. Inntil da hadde ikke Lars tegnet noen serier, «ikke så mye som en strek» skal han en gang ha uttalt.

 

 

Serietegningene på Arabias porselen
Arabia har siden 1990-tallet, hentet inspirasjon fra Tove og Lars Janssons tegneserier til sine illustrasjoner på porselen. På 1990-tallet ble illustrasjonene helt like som i tegneseriene. Senere har det blitt hentet elementer fra de originale tegningene, som har blitt satt sammen ved hjelp av en collageteknikk. Dette ga større frihet i overføringen fra originalen.

 

 

Sesongkrusene for sommeren 2019 var til salgs i en begrenset periode fra 15. april til 31. august 2019.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.