Eksklusivt spesialkrus fra Moomin by Arabia

16. august ble det eksklusive Mummikruset «På fjellet» lansert! Dette er et spesialkrus KUN i Norge, og vil være tilgjengelig i 2021 eller så langt beholdningen rekker.

 

 

16. august lanserte Moomin by Arabia-kruset «På fjellet» eksklusivt hos norske forhandlere og nettbutikken Moomin.com. Salget av kruset støtter arbeidet for barns rettigheter og trivsel, og 10 kroner av hvert solgte krus doneres til Redd Barna Norge. Krusets illustrasjon viser Mummitrollet som trenger råd fra sin gode venn Snusmumrikken.

 

Tove Janssons Mummi-historier har gjennom årene tatt opp mange viktige sosiale spørsmål, som ensomhet, mangfold og trivsel. Historiene er enkle å forholde seg til, og de gir nye perspektiv for både barn og voksne. Moomin by Arabias spesialkrus «På fjellet» illustrerer et rørende øyeblikk: Mummitrollet henvender seg til sin venn Snusmumrikken for råd.

 

 

Et spesialkrus for Norge

16. august 2021 ble «På fjellet»-kruset lansert hos norske forhandlere, og det vil være tilgjengelig i 2021 eller så langt beholdningen rekker. I 2021 vil 10 kroner av hvert solgte krus bli donert til Redd Barna Norge. Målet med kampanjen er å støtte barns rettigheter og likeverd, med spesielt fokus på vennskap og trivsel.

 

«Vi setter utrolig stor pris på at Arabia ønsker å bidra til å sette fokus på viktigheten av vennskap og tilhørighet for barn. Det er viktig for barn å føle seg som en del av et fellesskap.» sier Thale Skybak, seksjonsleder Redd Barnas Norgesprogram.

 

Det er også mulig å kjøpe kruset i andre land gjennom nettbutikken Moomin.com

 

 

Snusmumrikken hjelper Mummitrollet

Illustrasjonene som pryder «På fjellet»-kruset er basert på Tove Janssons tegneserier Den ansvarsfulle familien Mummi fra 1958 og Mummitrollets nye liv fra 1956.

 

Tove Jansson elsket naturen, og hennes lidenskap for friluftsliv er synlig i illustrasjonene hennes. I illustrasjonen på kruset er det bevisst søkt etter elementer som ligner norske landskap, som fjell og fjorder. Det finnes imidlertid også slike landskap i Mummidalen, som har en veldig variert natur.

 

«På fjellet»-kruset illustrerer Mummitrollet med sin gode venn Snusmumrikken. Mummitrollet trenger råd: Alle rundt ham har blitt rare eller travle, bortsett fra Snusmumrikken, som hjelper Mummitrollet.

 

Mummimamma bestemmer seg for å tilbringe en dag alene i fred og ro, uten bekymringer eller å måtte ta vare på noen. Hun bader i vannet og koser seg. Midt i kaoset begynner imidlertid familien å savne Mummimamma, og de går for å lete etter henne. Først nekter Mummimamma å komme hjem, fordi hun også ønsker å leve fritt. Til slutt vender hun likevel tilbake til familien sin.

 

 


Redd Barna Norge er en del av den internasjonale organisasjonen “Save the Children”, med over 24.000 ansatte i 117 land. Redd Barna er en medlemsstyrt rettighetsorganisasjon som er partipolitisk og religiøst nøytral. Redd Barnas verdier bygger på FNs konvensjon om barnets rettigheter og menneskerettighetserklæringen. Redd Barna jobber for at barn skal overleve, lære og være trygge – uansett hvem de er og hvor de bor. I Norge jobber Redd Barna med blant annet med barns rettigheter og likeverd, vold og overgrep, nettvett, undervisningsmateriell og barn på flukt.

 

Moomin by Arabia kruset «På fjellet» ble lansert 16. august 2021, og vil være i salg i 2021 eller så langt beholdningen rekker.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.