Nyhet! Sabor by Figgjo

Sabor er stolte av å kunne presentere sitt nye servise produsert i Norge – på Figgjo. Et spennende samarbeid mellom to norske varemerker – resultatet er et lekkert servise i lune farger.

 

Sabor i samarbeid med Figgjo

Vi er stolte av å kunne presentere et servise som er produsert i Norge. Laget i samarbeid med en familieeid norsk bedrift med lange tradisjoner, Figgjo. Serviset er laget med tradisjonelt håndverk og en moderne maskinpark. Noen av produktene krever så mye som 52 berøringer av menneskehender gjennom produksjonsprossessen.

 

 

Serviset er en ny utgave av et gammelt design. Hovedformene ble designet av Ragnar Grimsrud på 60-tallet. Serien ble tildelt "Merket for god design" i 1969. Vårt valg falt på dette designet grunnet sin gode funksjonalitet i kombinasjon med tidløst design. Det er rett og slett en klassiker. Det var viktig for oss at tallerkene hadde stor spiseflate og var enkle å stable. Krusene med gode stableegenskaper og hanker som gir godt grep.

 

 

Serveringsdelene hentet fra forskjellige serier og er designet av Olav Joa og Ingegerd Råman. Joa er nå 80 år, men er enda å se gangene på Figgjo. Han er fortsatt like engasjert, tross alderen. Ingegerd er en av Sveriges mest kjente glass - og porselensdesignere. Ting-serien som hun designet for Figgjo ble tildelt «Merket for god design". Dette er et servise du vil glede deg over å dekke med i lang tid fremover, til alle anledninger!

 

 

Retro krus

Krusene i serien har dekor som er sterkt inspirert av Rolf Frøylands «Marianne»,«Cadiz» og «Mecca», samt andre dekorer som ble brukt mye på 50- og 60-tallet.  Det er designerene Mildrid Helliesen og Camilla Rosenlund som har utformet de stilige dekorene til Retro krusene. Det er ikke da overaskende at de nye krusene har fått navnene Figgjo Retro Marianne, Mecca, Kniv & Gaffel og Fisk.

 

 

Krusene er laget med dekaler som Figgjo trykker i sitt eget silketrykkeri og hele serviset har i-glasur. Det vil si at dekortrykk påføres etter at serviset er glasert og brent. Ved brenning synker dekoren ned i glasuren, som lukker seg over og dekker dekoren.

 

 

Velg din favoritt blant de ulike designene eller kombiner dem sammen med de ensfargede servisene for å skape et spennende uttrykk.

 

 

Vitroporselen

Alle delene lages i vitroporselen, en porselenstype som er spesielt utviklet for profesjonell bruk. Ingrediensene i vitroporselen er kaolin (leire), kvarts, aluminums-oksyd og nefelinsyenitt. Denne massen brennes første gang på 1240°C og glasurbrann på 1080°C. Vitroporselen er gråhvitt eller gulhvitt og ikke gjennomskinnelig.

 

 

På grunn av den høye temperaturen ved førstegangsbrenning er dette et svært sterkt porselen som du vil ha glede av i mange år. Vitroporselenet er lett å holde rent og kan med fordel rengjøres i oppvaskmaskin - gjerne med glansemiddel, da det senker friksjonen på porselenet og reduserer glasurslitasje. Tåler stekeovn opptil 300°C grader med jevn oppvarming. Vitroporselenet har 5 års garanti på kantskade på alle runde tallerkener.

 

 

Fargebehandling

Flotte farger kan være med å fremheve den totale matopplevelsen. Etter første brenning er porselenet klart for fargepåsetting. Hvert eneste produkt blir lakkert for hånd, noe som gjør alle delene helt unike.

Gjennom nøyaktig håndverk blir hvert produkt satt på en dreieskive, rotert rundt for hånd, samtidig som fargen påføres. Et slikt arbeid krever presisjon, tålmodighet og et godt øye for detaljene. Etter fargene er påført blir porselenet brent på ny, slik at fargen setter seg i materialet. Først når produktet kommer ut av ovnen vil en se de flotte nyansene som oppstår med ekte håndverk.

 

 

Bærekraft

Alle Figgjos produkter blir produsert lokalt på Figgjo i Rogaland. Med stolte tradisjoner siden 1940-tallet har de produsert porselen i ypperste kvalitet som er ment til vare i flere tiår. Fabrikken ligger tett på naturen. For å bevare miljøet har Figgjo tatt bevisste bærekraftige valg:

• I produksjonen benytter Figgjo kun naturlige råmaterialer og de gjenvinner produksjonsmasse gjennom hele prosessen. Produkter som ikke følger kvaliteskravene nedvinnes som fyllmasse til anleggsarbeid eller veibygging.

• Støv og spylevann fra glasuravdelingen blir grundig renset. Glasuren blir gjenvunnet og brukes så i ny produksjon.

• Prosessvann blir renset og analysert 6 ganger i året, i henhold til offentlige krav Figgjo har null utslipp til det ytre miljøet.

• Alle Figgjo-produkter er 100% miljøvennlige. De inneholder ingen miljøskadelige materialer og trenger derfor ikke sorteres som spesialavfall.

• Figgjos produkter inneholder ingen farlige stoffer for helse eller miljø. Både glasur og farger blir testet for bly, kadium og barium i tråd med gjeldende lover og regler i EU og Norge.

• Viktigst av alt - produktene varer lengre.

 

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.