Nyhet! En trefjøl du kan sette i oppvaskmaskinen

Sommerens beste nyhet er Sabor Trevig – en norskprodusert, slitesterk trefjøl som tåler oppvaskmaskin.

Den lokale produsenten Trevig har i lengre tid produsert norske kvalitetsfjøler fra fabrikken sin på Jæren. Nå lanseres de endelig i butikk gjennom varemerket Sabor, slik at enda flere kan nyte god funksjon, lekkert design og ikke minst – gleden av å kunne vaske en skjærefjøl i tre helt ren i oppvaskmaskinen.

Sabor Trevig trefjøl med to sitroner på

Slitesterk, bærekraftig og antibakteriell

Sabor Trevig produseres i Accoya® – modifisert furu med ekstrem holdbarhet, utviklet for å tåle både tid, fukt og daglig bruk. I tillegg til at fjølene tar seg godt ut på kjøkkenbenken med sitt nordiske design, har de også mange andre fordeler:

  • Lang levetid og svært god formstabilitet
  • Naturlig beskyttelse mot bakterier og sopp
  • Fri for lim, kjemikalier og mikroplast
  • Skånsom mot kniver
  • Tåler oppvaskmaskin

Alle fjølene blir produsert i Norge, med treverk fra en ansvarlig forvaltet skog.

Enkelt vedlikehold for langvarig bruk

Accoya-skjærefjøler er laget for å tåle daglig bruk med minimalt vedlikehold, og er derfor ideelle for bruk på kjøkkenet – både til kutting og servering. 

Daglig rengjøring: Skyll fjølen med varmt vann etter bruk, eller sett den rett i oppvaskmaskinen. Du kan også vaske den for hånd med et mildt oppvaskmiddel. La den lufttørke stående. 

For ekstra glød: Det er helt valgfritt, men Sabor Trevig-fjølene kan oljes for en dypere glød. Bruk i så fall en nøytral, matsikker treolje (f.eks. druekjerneolje). 

Naturlig unik: Hver fjøl har individuelle årringer og fargespill. Noen kan også ha sukkermerker eller fargevariasjoner fra produksjonen, disse forsvinner over tid. 

Og for ordens skyld, dette bør du unngå: Sterke kjemikalier og klorbaserte rengjøringsmidler, stålull og skuremidler. Ikke legg fjølen på varme flater eller bløtlegg den over tid.

Sabor Trevig med laks på trefjølen

Derfor velger mange skjærefjøl i tre

Skjærefjøler i plast har lenge blitt sett på som praktiske, men den siste tiden er det også blitt pekt på flere ulemper – blant annet at de kan avgi mikroplast til maten vi spiser. I tillegg får plast lett riper, der det kan samle seg bakterier.

Treverk har naturlige antibakterielle egenskaper, særlig hvis du velger riktig tresort. Selv om tre også får riper, er overflaten selvreparerende – ripene lukker seg gradvis etter bruk.

Utforsk alle våre trefjøler her

Slik lages Accoya®

Accoya produseres av bærekraftig dyrket furu fra sertifiserte skoger. Først tørkes og kuttes tømmeret, før det går gjennom en prosess som kalles acetylisering. Det kan høres avansert ut, men enkelt forklart er det en giftfri prosess der treet behandles med eddik (eddiksyreanhydrid).

Prosessen produserer ingen farlige biprodukter. Bedriften Trevig, som produserer trefjølene for Sabor, er Miljøfyrtårn-sertifisert. De jobber aktivt både med energieffektiv produksjon og ansvarlig materialvalg.

Sjekk ut serien Trevig fra Sabor her

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.