Hopp til hovedinnholdet

Det nye sesongkruset fra Mummi kommer i oktober

Arabias sesongservise for vinteren 2020 illustrerer vinden som fører med seg Mummitrollet slik at han til slutt må overgi seg til stormen.

 

 

Sesongserviset Snøstorm, er en fortsettelse på Tove Janssons historie Trollvinter (1957) der karakterene i Mummidalen søker ly for stormen i det forunderlige badehuset. Serviset består av et krus, en skål, minimugger og skjeer.

Tove Jansson illustrerte på en treffende måte ulike naturfenomen i Mummibøkene sine, som vinterstormer og følelsene disse stormene skaper. Serviset Snøstorm illustrerer vinden som fører med seg Mummitrollet slik at han til slutt må overgi seg til stormen.

 

 

Tove Jansson skapte bildet av snøstorm ved å skrape

I boken Trollvinter har Mummitrollet våknet fra dvalen og været er dårlig. Stormen har gjort at forskjellige karakterer har søkt ly i Mummidalen. De har samlet seg i badehuset og er redde for at Mummitrollet og nurket Salome har gått seg vill i snøstormen.

Tove Jansson illustrerte alle sine 12 Mummibøker i årene 1945–77. Nesten alle illustrasjoner er enten tusjtegninger eller gouache og akvarellmalerier, men listen inkluderer også noen få bilder laget med en sjelden skrapeteknikk. Med skrapeteknikken skrapes den mørke bakgrunnen slik at det oppstår hvite linjer og slik blir illustrasjonen til. Et kjennetegn for Jansson er anvendelsen av linjer og med skrapeteknikken kunne hun skape stemninger i flere lag. Skrapebildet på serviset Snøstorm viser vinden og det svimlende været - vinterens mystiske krefter.

 

 

– Det opprinnelige bildet har blitt endret litt gjennom at bakgrunnsfargen har blitt byttet fra svart till mørkeblå og her og der finnes en lysere gråblå farge, forteller illustratøren og keramikeren Tove Slotte som tilpasser originalbildet som brukes på det buede kruset.

Snøstorm-servisets historie får en lykkelig slutt, ettersom Mummitrollet selv finner tilbake til badehuset og den høylytte, skikjørende Hemulen finner og graver fram Salome i en snøfonn. Han varmer nurket mellom skjorten og trøyen, og redder på den måten det lille nurkets liv.

 

Sesongserviset Snøstorm er tilgjengelig for salg fra 1. oktober.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.