Hopp til hovedinnholdet

Dette Mummikruset har mange ventet på

Mummikruset "Sov Godt" er det nyeste tilskuddet til serien “Tro mot opprinnelsen” og er endelig tilgjengelig i Norge.

 

Sov godt er det nyeste tilskuddet til serien “Tro mot opprinnelsen”. Krusets illustrasjon viser Mummimamma som sovner bekymringsløst under en teltduk på stranden etter en lang og slitsom reise til fyrøya. Til og med Mummimammas veske er glemt på stranden. Mummitrollet skjønner at dette ikke bare er et eventyr, men en tur som vil endre livene deres.

Serien har kommet i tre utgivelser
Sov godt er den tredje utgivelsen i serien “Tro mot opprinnelsen”. Den første utgivelsen som bestod av et krus, en tallerken og en skål, ble lansert høsten 2017. Høsten 2018 ble produktfamilien utvidet med en krukke og en skål. I august 2019 ble kruset Sov godt lansert i Iittala- og Mummibutikker og nettbutikker, og nå utvides distribusjonen også til flere land, også norske butikker. To forskjellige historier av Tove Jansson er kombinert i illustrasjonene: Mummipappa og havet (1965) og Sent i november (1970). Hver del av serviset tar historien videre.

Mummifamilien står overfor endring
I den første delen av serien (utgitt i 2017) var Mummifamilien omgitt av en usikkerhet som tvang hele familien til å tenke på hvem de egentlig var. Det var tid for endring og Mummifamilien flyttet til et fyrtårn på en øy. Hele verden deres ble snudd på hodet og hver av familiemedlemmene opplevde den uforutsigbare øya på sin egen måte.

I den andre delen av serien (utgitt 2018) får Mummifamilien igjen håpet etter den lange og mørke årstiden: havet glitrer i solen og synet av en flokk trekkfugler gir håp og en påminnelse om at livet fortsetter.

I den tredje delen av serien tilbringer familien sin første kveld på fyret. Mummifamilien ankommer fyrøya i nattens mørke. Overraskende nok er døren til fyret låst, så Mummipappa rigger opp et slags telt på stranden. Mummimamma er utslitt, så hun legger seg og sovner umiddelbart. Mummipappa er urokkelig og tilbringer natten ved sin ektefelle mens han tenker på fremtiden, kun med en stormlykt som selskap.

Tove Jansson hadde evnen til å skape en unik stemning med presise linjetegninger
Serien "Tro mot opprinnelsen" er en del av Arabias faste sortiment. Serien er hovedsakelig i svart og hvitt med en intens tone. Illustrasjonene er originaltegninger fra Tove Janssons bøker. De viser Janssons eksepsjonelle evne til å fremkalle forskjellige følelser og stemninger. Med sine presise linjer bringer Jansson liv i havet, vinden, lyset og skyggen.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.