Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Årets vintermotiv fra Mummi er Tung Snø

Mummitrollet våkner midt i vinterdvalen, og mens resten av familien sover våger han seg ut i den magiske, vidunderlige vinteren.

 

Snøen er i fokus på Arabias Mummi sesongservise

Vinteren 2019 lanserte Arabia sesongserviset Tung Snø. Illustrasjonen viser et grantre som er nedtynget av tung snø, med det forundrede Mummitrollet ved siden av. Stilistisk fortsetter sesongkeramikken på tidligere års tema og Tove Janssons karakteristiske uttrykk er vel bevart. Med korte linjedragninger har man skapt den klare vinterdagens lys og skygger. Serviset tar utgangspunkt i Tove Janssons bok, Trollvinter, som kom ut i 1957.

 

 

Vinterens mangfold har blitt brukt som inspirasjon.

Alle Arabias servise med vintertema baserer seg på Tove Janssons verk Trollvinter – vinterkrusene har blitt produsert siden 2006. Arabia har i 2019 navngitt vinterserviset Tung snø for å belyse Tove Janssons nøyaktige beskrivelser av vinteren.

 

 

For den finlandssvenske forfatteren og illustratøren representerte vinteren et mangfold av nordisk vær og natur, og hun beskrev den på en veldig nøyaktig måte. Til og med så godt at det ikke alltid finnes passende ord for snøens ulike former på andre språk.

Med tung snø mener man et tungt lag med snø som har samlet seg på tak eller greiner. Det dannes av snøfnugg og vind og oppstår gjerne når man får et væromslag og temperaturen synker raskt.

 

 

Et ekorn vekker Lille My

Illustrasjonen viser Mummitrollet som har våknet midt i vinterdvalen. Resten av familien sover fortsatt, men Mummitrollet er modig og går ut i den magiske, vidunderlige vinteren. Han er forbløffet over Mummidalen som er dekket av snø og av granen som er trykket sammen under den tunge snøen.

Mummitrollet blir glad for å se Lille My, ettersom han trodde alle de andre fortsatt lå i dvale. De får selskap av Knøttet og et ekorn, som akkurat har vært i hulen og vekket Lille My. Lille My er sint på ekornet ettersom den har bitt hull i soveposen hennes.

Mymlen sover fortsatt inne i hulen, i sin egen pappeske og hun våkner ikke til tross for søsterens iherdige innsats. Mummitrollet beundrer vårsolen og plutselig husker han hvor glad han er i sommeren.

 

Sesongserviset for vinteren 2019, Tung snø, er en fortsettelse på Tove Janssons fortelling Trollvinter der hun forteller om Mummitrollets magifylte eventyr i en snødekket Mummidal.

Produktene er til salgs i perioden 01.10.2019 – 29.02.2020

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.