Flagginspirert 17. mai gelé
Hva sier nasjonaldag mer enn en festlig flagginspirert gelé i rødt, hvitt og blått? Denne nydelige lag-på-lag desserten består av frisk jordbærgelé, panna cotta og blåbærgelé – toppet med isbiter av vaniljesaus for en ekstra overraskelse.
17. mai geléen har vi lagd i elegante glass fra Leonardo, og tilbereder du disse i forkant er de serveringsklare på selve dagen. Praktisk!
Ingredienser:
- 1 dl kremfløte
- 1/2 dl melk
- 1,5 ss sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 plate gelatin
- Rød og blå gelé
Fremgangsmåte:
- Bløtlegg først gelatinen i kaldt vann. Ha melk, fløte og sukker i en kjele og kok det slik at sukkeret smelter.
- Ta kjelen av platen og deretter rør inn vaniljesukker. Deretter tar du gelatinen ut av vannet, og klemmer ut vannet (gelatinen er klar når det kommer vann ut av den når du klemmer på den).
- Deretter tilsetter du gelatinen i fløteblandingen og rører godt sammen til gelatinen er helt blandet ut.
- Lag rød og blå gelé som anvist på pakken.
- Hell et lag med rød gelé i glassene og avkjøl i kjøleskap til det har stivnet. Gjør deretter det samme med hvit panna cotta, og deretter et lag med blå gelé.
- Gjenta til du får et flaggmønster i rødt, hvitt og blått.
Tips! Server gjerne med grillspyd fylt med frukt og bær, vaniljesaus eller dryss ferske jordbær og blåbær over desserten. Vi har fryst ned vaniljesausen i isbitformer for en morsom vri på denne klassikeren.
Er du klar til 17. mai? Her får du flere tips og oppskrifter til nasjonaldagen
@tilbordsno Flagginspirert 17. mai gelé?????????? Hva sier nasjonaldag mer enn en festlig flagginspirert gelé i rødt, hvitt og blått? Denne nydelige lag-på-lag desserten består av frisk jordbærgelé, panna cotta og blåbærgelé – toppet med isbiter av vaniljesaus for en ekstra overraskelse. 17. mai geléen har vi lagd i elegante glass fra Lenardo, og tilbereder du disse i forkant er de serveringsklare på selve dagen. Praktisk???? ????Ingredienser???? 1 dl kremfløte 1/2 dl melk 1,5 ss sukker 1/2 ts vaniljesukker 1 plate gelatin Rød og blå gelé ????Fremgangsmåte???? Bløtlegg først gelatinen i kaldt vann. Ha melk, fløte og sukker i en kjele og kok det slik at sukkeret smelter. Ta kjelen av platen og deretter rør inn vaniljesukker. Deretter tar du gelatinen ut av vannet, og klemmer ut vannet (gelatinen er klar når det kommer vann ut av den når du klemmer på den). Deretter tilsetter du gelatinen i fløteblandingen og rører godt sammen til gelatinen er helt blandet ut. Lag rød og blå gelé som anvist på pakken. Hell et lag med rød gelé i glassene og avkjøl i kjøleskap til det har stivnet. Gjør deretter det samme med hvit panna cotta, og deretter et lag med blå gelé. Gjenta til du får et flaggmønster i rødt, hvitt og blått. Tips♥? Server gjerne med grillspyd fylt med frukt og bær, vaniljesaus eller dryss ferske jordbær og blåbær over desserten. Vi har fryst ned vaniljesausen i isbitformer for en morsom vri på denne klassikeren. #tilbords #17mai #gele #dessert #flaggdessert #flaggkake #tips #inspirasjon #oppskrift #kjøkkeninspirasjon #inspo #tips ? Exciting, exciting, cute songs(1283711) - Korepoi