Amundsen Spesial - 17. mai tapas!
Det nærmer seg tiden for de store anledninger, mai måned er festmåneden, og størst av alle dager er nasjonaldagen vår! Skal du lage et festmåltid er Amundsen Spesial produktene med sine utsøkte smaker, med på å sette standarden for en flott feiring.
Produktene fra Amundsen har flott design, delikate gode autentiske smaker, tilfører det lille ekstra til rettene dine, og kan brukes til koldtbord, tapasretter, fingermat, buffeter og alle slag av middagsretter, salater og bakst. Her er noen oppskrifter som passer fint til 17. mai!
Amundsen Spesial Kjøttboller/ Tapasboller
Ingredienser:
400 gr kjøttdeig
1 egg
2 toppede t skjeer potetmel
¼ rødløk
1 hvitløksfedd
½ chili
½ dl Amundsen Spesial aromatisk olivenolje
Amundsen Spesial Italiensk saltmix, salt og pepper
Fremgangsmåte
Alt kjøres sammen i kjøkkenmaskin til fin jevn røre. Smak til med salt pepper og italiensk saltmix.
Form til fine små kjøttboller, brunes i stekepanne til god stekskorpe. Legges så i ildfast form, og
stekes ferdig stekeovn 160 grader i ca 10-15 min.
Hell over litt aromatisk olivenolje, og litt fersk finhakket chili, for å få en ekstra spiss på smaken.
Godt som tilbehør på buffet, som tapasrett, eller sammen med pasta.
Bruchetta med Amundsen Spesial Extra Virgin Olivenolje
1 stk grovt brød, gjerne steinovnsbakt kornbrød med god skorpe.
Skjæres i 2-3 cm tykke skiver, som deles på tvers. Her kan også rester av brød brukes.
Stekes gylne i stekepanne. Her skal brukes godt med olivenolje, som skal trekke inn i brødet. Brødet skal stekes gyllent, brunt og sprøtt på hele flatene. Hell gjerne på mer olivenolje etter hvert som det trekker inn i brødet.
Legg over på papirhåndkle når ferdig stekt.
Skrell en hvitløksbåt, del den i to, og gni flaten over det stekte brødet.
Tomatsalat:
200 gr solmodne søte tomater, som Juanita, eller andre søte småtomater.
½ rødløk, rester av hvitløsfedden, 2 stk vårløk, basilikum, salt, pepper, 3 ss extra virgin olivenolje
Alt finkuttes og blandes sammen i en bolle, smakes til med salt og pepper.
Anrettes rett før servering. Pynt gjerne med basilikum. Passer godt på festbordet sammen med andre tapasretter, som en forrett, eller bare som snacks.