Årets 17. mai-kake
På utkikk etter inspirasjon til årets 17. mai kake? Her finner du oppskrift på en nydelig ostekremkake inspirert av vårens friske farger og blomster!
Bunn:
225 g havrekjeks (f.eks bixit)
100 g smeltet smør
Fyll:
1 pk sitron gele
2,5 dl vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia ost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Mønster i fyll:
1 pk blåbær gele
5 dl vann
1 pk jordbær gele
5 dl vann
Pynt:
Krem
Stemorsblomster
Fremgangsmåte:
Start med å lage en pakke med blåbær gele etter bruksanvisningen på pakken. Et lite tips er å bruke halvparten av vannet til å varme opp med, og når gelen har løsnet, så kan du tilsette den andre halvdelen av vannet. Fordel gelen i en form(f.eks brødform). Gjør deretter det samme med jordbær gelen. Sett gelene i kjøleskapet slik de stivner. Gjør gjerne dette dagen før du har tenkt å lage resten av kaken.
Knus kjeksene i en morter eller bruk stavmikseren. Smelt smør og bland det sammen med kjeksblandingen. Bruk bayk kakeform med springform. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt ut til kanten på ringen. Sett bunnen kaldt når du lager resten av kaken.
Løs opp sitron gelen i varmt vann. Gelen må deretter avkjøles, den skal være kald, men fortsatt rennende. Rør sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv i en egen skål og tilsett deretter kremen i fyllet. Til slutt rør inn den avkjølte gelen i en tynn stråle.
Skjær opp blåbær og jordbær gelen i biter, ulike størrelser og fasonger for å skape liv i kaken.
Hell det flytende fyllet i kakeformen og fyll på med gelebitene, fordel bitene godt utover slik du får et fint spill i kaken.
La kaken stivne i kjøleskapet, det tar ca 4 til 6 timer. Når kaken er ferdig stivnet, kan du pynte med krem og stemorsblomster for å få den ultimate sommerfølelsen.