Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Årets 17. mai-kake

På utkikk etter inspirasjon til årets 17. mai kake? Her finner du oppskrift på en nydelig ostekremkake inspirert av vårens friske farger og blomster!

 

 

Bunn:

225 g havrekjeks (f.eks bixit)

100 g smeltet smør

 

Fyll:

1 pk sitron gele

2,5 dl vann

3 dl lettrømme

200 g Philadelphia ost

100 g melis

1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Mønster i fyll:

1 pk blåbær gele

5 dl vann

1 pk jordbær gele

5 dl vann

 

Pynt:

Krem

Stemorsblomster

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage en pakke med blåbær gele etter bruksanvisningen på pakken. Et lite tips er å bruke halvparten av vannet til å varme opp med, og når gelen har løsnet, så kan du tilsette den andre halvdelen av vannet. Fordel gelen i en form(f.eks brødform). Gjør deretter det samme med jordbær gelen. Sett gelene i kjøleskapet slik de stivner. Gjør gjerne dette dagen før du har tenkt å lage resten av kaken.

Knus kjeksene i en morter eller bruk stavmikseren. Smelt smør og bland det sammen med kjeksblandingen. Bruk bayk kakeform med springform. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt ut til kanten på ringen. Sett bunnen kaldt når du lager resten av kaken.

Løs opp sitron gelen i varmt vann. Gelen må deretter avkjøles, den skal være kald, men fortsatt rennende. Rør sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv i en egen skål og tilsett deretter kremen i fyllet. Til slutt rør inn den avkjølte gelen i en tynn stråle.

Skjær opp blåbær og jordbær gelen i biter, ulike størrelser og fasonger for å skape liv i kaken.

Hell det flytende fyllet i kakeformen og fyll på med gelebitene, fordel bitene godt utover slik du får et fint spill i kaken.

La kaken stivne i kjøleskapet, det tar ca 4 til 6 timer. Når kaken er ferdig stivnet, kan du pynte med krem og stemorsblomster for å få den ultimate sommerfølelsen.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.