Hopp til hovedinnholdet

Så enkelt lager du dampede blåskjell

Å tilberede blåskjell høres for mange avansert ut, men det er faktisk noe av det enkleste å tilberede. Det er likevel noen ting du må være klar over.

 

Det eneste du må være klar over er at blåskjellene skal være lukket før tilberedning, og de skal ha åpnet seg etter tilberedning.

Ingredienser:
1 kg friske blåskjell
1 dl hvitvin
3 båter hakket hvitløk
2 stk finhakket sjalottløk
3 ss olivenolje
1 ss hakket bladpersille

 

Slik gjør du:
Skyll, vask og rens blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Bank et og et blåskjell forsiktig mot bordplaten, og kast skjell som ikke lukker seg, eller skjell som er skadet.
Fres hakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i støpejernsgryten. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg. De som ikke åpner seg kastes.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille. Server gjerne med godt brød og pommes frittes.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.