Fastelavnsboller med Dubaisjokolade
Gi fastelavnsbollene en elegant vri med Dubaisjokolade! Den myke, luftige baksten møter en fyldig og luksuriøs sjokoladefylling med en rik smak av kakao og pistasj. Perfekt for deg som vil løfte fastelavnstradisjonen til nye høyder!
Fastelavn er jo den perfekte dagen for å nyte deilige boller – ikke rart den også kalles «bollesøndag». Så hvorfor ikke prøve en ny vri i år? Finn fram bakeutstyret og kos deg på kjøkkenet!
Ingredienser:
Boller, 20-25 stk
- 200 g smør eller margarin
- 1pk tørrgjær
- 1 kg hvetemel
- 3 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 5 dl helmelk
- 200 g sukker
Dubaisjokoladekrem
- 6 dl kremfløte
- 4 ss sukker
- 2 ss kakaopulver
- 100 gram Dubaisjokolade, hakket
Topping
- 100 gram kokesjokolade, smeltet
- 100 gram Dubaisjokolade, hakket
Fremgangsmåte:
Boller
- Putt alle ingrediensene i bakebollen til kjøkkenmaskinen din. Elt deigen smidig med eltekroken. Det tar cirka et kvarter på lav hastighet, eller fem minutter på middels hastighet. Elter du for hånd, må du beregne litt bedre tid. Dekk til bakebollen og forhev i cirka én halv time.
- Del bollene i like emner på 90 gram. Trill bollene og plasser dem på et stekebrett med bakepapir. Etterhev i omtrent én time, eller til dobbel størrelse.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Visp et egg, og pensle bollene før steking. Bollene skal steke i omtrent 10-15 minutter, men steketiden kan variere noe.
- Ha bollene på en bakerist etter steking, la de avkjøles mens du lager Dubai-sjokoladekremen.
Dubaisjokoladekrem
- Pisk sammen kremfløte og sukker. Når kremen er stiv rører du inn bakekakao.
- Grovhakk Dubaisjokoalde, og vend bitene inn i kremen.
- La kremen stå kaldt frem til bruk.
Sjokoladeglasur
- Smelt kokesjokolade over vannbad.
Montering
- Del bollene i to like store biter.
- Ha sjokoladeglasur over bollebunnene, og dryss over hakket Dubaisjokolade. Vær rask, for sjokoladen stivner fort.
- Deretter tar du sjokoladekrem over bunnene.
- Monter bollene, og sett de på fat.
Tips!
Doble mengden krem og sjokoladeglasur, dersom du ønsker at alle bollene skal serveres med et tykt lag krem, slik bildet viser. Det er alltid noen som ikke ønsker krem på, så det kan være fint å servere noen boller uten fyll også. Du bestemmer!
Frys ned Dubaisjokoladen før du hakker den, så er det mye enklere å få fine biter.