Lussekatter med vaniljefyll

Dette er virkelig en versjon av lussekatter som bare må testes. Her får du luftige, gule lussekatter, fylt med det beste i hele verden – vaniljekrem. Perfekt til både store og små, men med en vri som passer litt ekstra godt til kaffen.

Lussekatter med vaniljefyll

Ingredienser  

  • 1 liter melk
  • 300 g meierismør
  • 250 g sukker
  • 1 ts gurkemeie
  • 100 g gjær
  • 1,5 kg hvetemel
  • 1 pakke vaniljekrem

Til pensling:

  • 1 egg
  • 4 ss melk

Til pynt:

  • 2 dl sukker i en bolle
  • 50-100 gram smeltet smør

Slik gjør du:

  1. Varm melk, smør og sukker i en kjele, og kok opp. Sett blandingen til side og la den bli lunken. Rør inn gjæren når temperaturen er fingervarm.
  2. Ha de tørre ingrediensene i bollen til kjøkkenmaskinen og hell i den lune væsken. Vi bruker Ankarsrum, som elter deigen godt og gir et smidig resultat. La deigen stå til heving i omtrent 30 minutter. Form deretter små boller og plasser dem på et brett med bakepapir. Etterhev i rundt én time.
  3. Fyll en sprøytepose med vaniljekrem og sprøyt forsiktig inn fyllet fra toppen av hver bolle.
  4. Stek bollene midt i ovnen på 225 °C i 7–10 minutter. Når de er helt avkjølt, pensles de med smeltet smør og rulles i sukker før servering.

Tips! Vaniljekrem kan tilsettes før etterheving, etter heving eller etter steking – velg den metoden du liker best.

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.