Hopp til hovedinnholdet

De runde smakene til den hvite misoen passer perfekt til kylling

Denne japanskinspirerte kyllingretten sprøstekes og karamelliseres i ovnen, og serveres med stekte Tenderstem-brokkoli og et dryss med sesamfrø.

 

 

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

 

Du trenger:

  • 600 g babypoteter, halvert
  • 2 ss hvit miso
  • 1 ss sesamolje
  • ½ ss mirin
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ss soyasaus
  • 8 kyllinglår, med skinn
  • 240 g Tenderstem-brokkoli
  • 1 ss sesamfrø

 

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200C

  1. Legg babypotetene i et rektangulært fat og sett det i den forvarmede ovnen mens du tilbereder marinaden.
  2. Bland miso, sesamolje, mirin, honning og soyasaus og visp for å kombinere alle ingrediensene.
  3. Lag snitter i kyllinglårene og dekk dem med marinaden. Ta potetene forsiktig ut av ovnen og legg den marinerte kyllingen oppå. Stek i 35 minutter.
  4. Ta fatet ut av ovnen, ha i brokkoli og dryss med sesamfrø. Sett det tilbake i ovnen i 10–15 minutter til kyllingen er sprø og karamellisert, og potetene og brokkolien er gjennomstekte.

 

 

Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.

 

Her er forslag til produkter du trenger for å lage denne retten:

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.