De runde smakene til den hvite misoen passer perfekt til kylling
Denne japanskinspirerte kyllingretten sprøstekes og karamelliseres i ovnen, og serveres med stekte Tenderstem-brokkoli og et dryss med sesamfrø.
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Du trenger:
- 600 g babypoteter, halvert
- 2 ss hvit miso
- 1 ss sesamolje
- ½ ss mirin
- 3 ss flytende honning
- 1 ss soyasaus
- 8 kyllinglår, med skinn
- 240 g Tenderstem-brokkoli
- 1 ss sesamfrø
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200C
- Legg babypotetene i et rektangulært fat og sett det i den forvarmede ovnen mens du tilbereder marinaden.
- Bland miso, sesamolje, mirin, honning og soyasaus og visp for å kombinere alle ingrediensene.
- Lag snitter i kyllinglårene og dekk dem med marinaden. Ta potetene forsiktig ut av ovnen og legg den marinerte kyllingen oppå. Stek i 35 minutter.
- Ta fatet ut av ovnen, ha i brokkoli og dryss med sesamfrø. Sett det tilbake i ovnen i 10–15 minutter til kyllingen er sprø og karamellisert, og potetene og brokkolien er gjennomstekte.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset.
Her er forslag til produkter du trenger for å lage denne retten: