Hopp til hovedinnholdet

Moules frites asian style av Trond Moi

Blåskjell er en favoritt året rundt, men visste du at blåskjell smaker best det er kaldt i vannet? Det kalde vannet fremhever smaken og blåskjellene søte og fyldige. Oppskrift på smakfulle Moules frites asian style av Trond Moi.

 

 

Ingredienser til to:

1kg blåskjell

1 sjalottløk

1 kinesisk hvitløk

1 sitrongress stang

1/2 rød chili

3 ss olivenolje

1 dl kokosmelk

1 dl hvitvin

1 vårløk

4 ss hakket frisk koriander

1 lime

 

 

Fremgangsmåte:

 

1. Skyll blåskjellene godt og kontroller at de er fine ved å lukte på dem ( skal lukte sjø , hav og friskt) og skyll dem godt i kaldt vann.

 

2. Sjalottløk, hvitløk, sitrongress og chili grovhakkes.

 

3. Varm en saborkjele med olivenoljen og ha i grønnsakene og fres dem 20 sekunder på høy varme og ha så i blåskjellene. Fres disse godt på maks varme i ca 30 sekunder og ha så på hvitvin og kokosmelk.

 

4. Sett på lokk og la dette dampe under lokk i ca 3 minutter, til alle skjellene åpner seg.

 

5. Ta av lokket og dryss over finhakket vårløk, koriander og dander med limebåter på toppen. Da er det bare å sette den vakre gryta på bordet og server sammen med deilige fries etter ett ønske.

 

6. Mitt tips når man lager fries er at rett etter de er ferdig stekt vender jeg dem med 1 ts mykt smør, salt, pepper, hakket gressløk og sjalottløk og topper med litt chilimajones.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.