Emilie Nereng sin favoritt! One pot lasagne

One pot lasagne er både genialt og godt! Alt lages i én og samme gryte, noe som gir mindre oppvask og mindre stress. Emilie Nereng viser deg hvordan du lager den populære hverdagsfavoritten.

I oppskriften bruker Emilie den stilige gryten fra Vargen & Thor sammen med skjærefjøler fra Trevig og treredskaper fra Sabor – som både er praktisk og lekkert på kjøkkenet.

Tips! Skjærefjølene fra Trevig tåler faktisk oppvaskmaskin.

Emilie Nereng holder Glima gryte ved et spisebord

Ingredienser (4 pers):

  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 boks tomatpure
  • 2 bokser hakkede tomater (eller 2 glass ferdig pastasaus)
  • Ca. 2 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 6 pastaplater
  • 2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
  • 100 g revet ost

One pot lasagne i gryte på et spisebord

Slik lager du one pot lasagne:

  1. Finhakk løk, hvitløk og gulrot.
  2. Stek løk i olje i gryta til det blir blankt, og tilsett gulrot og hvitløk. Surr til grønnsakene har falt sammen.
  3. Tilsett karbonadedeig, hakk godt og stek til det er gjennomstekt.
  4. Tilsett tomatpure og stek i 2 minutter.
  5. Tilsett hakkede tomater og vann og smuldre i en grønnsaksbuljongterning, bland godt.
  6. Knekk pastaplater i mindre biter og fordel i gryten. Pass på at alt er dekket av tomatsaus og ha på lokk. 
  7. Småkok i 7-10 minutter, til pastaen har litt tyggemotstand.
  8. Topp med parmesan og revet ost og sett på lokk til osten smelter.
  9. Server med salat eller valgfritt tilbehør.

Nysgjerrig på grytene Emilie har brukt? Ta en titt på hele kolleksjonen fra Vargen & Thor

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.