Hopp til hovedinnholdet

Luftig focaccia med urter og havsalt

Lite slår duften av nystekt focaccia med sprø skorpe og myk, luftig innside. Med enkle ingredienser får du et resultat som garantert vil imponere!

Denne oppskriften på luftig focaccia gir deg et brød som passer perfekt som tilbehør til middagen, som smørbrød, eller som en liten snack sammen med aioli og oliven. Focacciaen kan varieres med ulike urter og krydder på toppen – alt etter hva du foretrekker.

Elting av focaccia

Ingredienser:

  • 500 gram hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær/ 25 g fersk gjær
  • 350 ml lunkent vann
  • 2 ts sukker
  • 2 ts havsalt (til deigen)
  • 4 ss extra virgin olivenolje (til deigen)
  • 2 ss extra virgin olivenolje (til toppen)
  • 1-2 ss grovt havsalt (til toppen)
  • 2 ts tørket rosmarin
  • 1 fedd hvitløk, finhakket (valgfritt)
  • 8-10 cherrytomater, delt i to (valgfritt)
  • 8-10 sorte oliven, delt i to (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Lag deigen i en stor bolle, bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker og 2 ts havsalt.
  2. Tilsett 350 ml lunkent vann og 4 ss olivenolje. Rør alt sammen i en kjøkkenmaskin til du får en klissete deig. Bruker du fersk gjær, løs den opp i vannet før du blander det i deigen.
  3. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.
  4. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft).
  5. Når deigen har hevet, hell den over i en dyp bakeform eller langpanne dekket med bakepapir. Bruk hendene til å forsiktig strekke deigen ut til kantene av formen, men ikke press for hardt. La deigen hvile i 15-20 minutter.
  6. Lag små fordypninger i deigen ved å trykke ned med fingertuppene.
  7. Dryss 2 ss olivenolje jevnt over deigen.
  8. Strø over grovt havsalt og rosmarin. Hvis du bruker hvitløk, cherrytomater eller oliven, kan du presse dem ned i fordypningene i deigen.
  9. Stek focacciaen i 20-25 minutter, eller til den har fått en gyllen og sprø overflate.
  10. La den avkjøle i noen minutter før du skjærer den opp.

Server gjerne med aioli!

Sjekk ut våre kjøkkenmaskiner og bakeutstyr – som passer perfekt til deg som elsker å bake.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.