Pizzahorn med ost og skinke
Er du på jakt etter noe enkelt og smakfullt til matpakken, turen eller som et lite mellommåltid? Disse pizzahornene med ost og skinke er perfekte til alle anledninger!
Pizzahornene er enkle å lage og kan varieres med ditt favorittfyll. Denne varianten har ost og skinke som fyll. Følg oppskriften og nyt nybakte, myke horn - vi er sikker på at dette blir en favoritt hos både store og små.
Ingredienser:
Deig
- 500 g hvetemel
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 2 ss olivenolje
- 3 dl lunkent vann
Fyll
- 100 g kokt skinke
- 150 g revet ost
- 4 ss pizzasaus
- Litt tørket oregano eller pizzkrydder
Topping
- 1 egg (til pensling)
- Sesamfrø
Oppskriften gir ca. 12 pizzahorn.
Fremgangsmåte:
- Lag deigen i en stor bolle, bland sammen hvetemel, tørrgjær, salt og sukker.
- Tilsett olivenolje og lunkent vann litt etter litt, og rør deigen sammen til den blir jevn og myk.
- Elt deigen i 5-7 minutter til den er smidig og slipper kanten på bollen.
- Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 30-45 minutter, eller til den har doblet seg i størrelse.
Forbered fyllet
- Skjær skinken i små biter.
- Bland skinke, revet ost og litt oregano sammen i en bolle.
Form hornene
- Når deigen er ferdig hevet, del den i to og kjevle hver del ut til en stor sirkel, ca. 0,5 cm tykk.
- Del hver sirkel i 6 trekanter (som pizzastykker) ved hjelp av en pizzakutter eller kniv.
Montering
- På den brede enden av hver trekant, smør en liten mengde pizzasaus eller ketchup.
- Legg deretter en skje av ost- og skinkeblandingen på hver trekant.
- Rull trekantene sammen fra den brede enden mot spissen, slik at du får små horn.
Etterhve og pensling
- Legg pizzahornene på en stekeplate dekket med bakepapir. La dem etterheve i ca. 15 minutter.
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Pensle pizzahornene med sammenpisket egg og strø eventuelt over sesamfrø for litt ekstra crunch.
- Stek pizzahornene midt i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til de er gyllenbrune og sprø på toppen.
Varier gjerne fyllet med pepperoni, grønnsaker eller en annen skinke. Hornene kan også enkelt fryses ned slik at du alltid har noe godt på lur.
Sjekk ut våre kjøkkenmaskiner og bakeutstyr – perfekt til deg som liker å bake!