Pepperkake-cookies

Når pepperkake møter hvit sjokolade og myk kremostfrosting med et hint av appelsin – noen ganger håper man nesten at resultatet ikke blir altfor godt, så man slipper å lage det igjen ... men dette er ikke en sånn gang.

Klar for pepperkake-cookies du garantert får lyst til å bake på nytt? Her kommer oppskriften.

Ingredienser til pepperkake-cookies:

  • 125 g usaltet smør
  • 175 g brunt sukker
  • 1 egg
  • 240 g hvetemel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ½ ts malt kanel
  • ½ ts malt nellik
  • ¼ ts malt pepper
  • 1 ½ ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts havsalt
  • 200 g hakket hvit sjokolade (bruk gjerne mer hvis du ønsker det)

Fremgangsmåte:

  1. Bland kaldt smør og sukker i en bolle.
  2. Pisk inn egget.
  3. Tilsett mel, krydderne, bakepulver, natron og salt, og rør til du får en jevn deig.
  4. Vend inn hvit sjokolade.
  5. Rull kuler på cirka 120 g.
  6. Sett deigkulene i fryseren så lenge du har tålmodighet til, gjerne i ett døgn.
  7. Forvarm ovnen til 200°C over/undervarme.
  8. Legg halvparten av deigkulene (best å steke i to omganger) på et non-stick bakeplate, eller på et stekebrett med bakepapir.
  9. Stek i 13-15 minutter. Kantene skal være gylden og sprø, midten skal være myk.
  10. Avkjøl cookiesene i minst en halvtime før du rører på dem.

Cookiesene er veldig gode (og kanskje aller best) flere dager etter steking.

Pepperkake-cookies med kremostfrosting

Frosting med appelsin:

  • 200 g kremost
  • 75 g romtemperert smør
  • 100 g melis
  • En klype salt
  • Revet appelsinskall

Fremgangsmåte:

  1. Pisk smør til det er lyst og luftig.
  2. Tilsett kremosten, og pisk videre til du får en jevn og kremet konsistens.
  3. Tilsett melis litt etter litt.
  4. Vend inn appelsinskall, eller dryss over kjeksene til slutt.

Fysenpaa lager pepperkake-cookies

Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.