Pepperkake-cookies
Når pepperkake møter hvit sjokolade og myk kremostfrosting med et hint av appelsin – noen ganger håper man nesten at resultatet ikke blir altfor godt, så man slipper å lage det igjen ... men dette er ikke en sånn gang.
Klar for pepperkake-cookies du garantert får lyst til å bake på nytt? Her kommer oppskriften.
Ingredienser til pepperkake-cookies:
- 125 g usaltet smør
- 175 g brunt sukker
- 1 egg
- 240 g hvetemel
- 2 ts malt ingefær
- 1 ½ ts malt kanel
- ½ ts malt nellik
- ¼ ts malt pepper
- 1 ½ ts bakepulver
- ½ ts natron
- ½ ts havsalt
- 200 g hakket hvit sjokolade (bruk gjerne mer hvis du ønsker det)
Fremgangsmåte:
- Bland kaldt smør og sukker i en bolle.
- Pisk inn egget.
- Tilsett mel, krydderne, bakepulver, natron og salt, og rør til du får en jevn deig.
- Vend inn hvit sjokolade.
- Rull kuler på cirka 120 g.
- Sett deigkulene i fryseren så lenge du har tålmodighet til, gjerne i ett døgn.
- Forvarm ovnen til 200°C over/undervarme.
- Legg halvparten av deigkulene (best å steke i to omganger) på et non-stick bakeplate, eller på et stekebrett med bakepapir.
- Stek i 13-15 minutter. Kantene skal være gylden og sprø, midten skal være myk.
- Avkjøl cookiesene i minst en halvtime før du rører på dem.
Cookiesene er veldig gode (og kanskje aller best) flere dager etter steking.
Frosting med appelsin:
- 200 g kremost
- 75 g romtemperert smør
- 100 g melis
- En klype salt
- Revet appelsinskall
Fremgangsmåte:
- Pisk smør til det er lyst og luftig.
- Tilsett kremosten, og pisk videre til du får en jevn og kremet konsistens.
- Tilsett melis litt etter litt.
- Vend inn appelsinskall, eller dryss over kjeksene til slutt.