Enkel og digg ramen med masse smak
Dette er en type ramen du kan lage samme dag som cravingen oppstår. Krever null forberedelser, bare litt steking og putring. @fysenpaa viser deg hvordan.
Ingredienser:
- 4 kyllinglår
- 1 løk, grovkuttet
- 4 fedd hvitløk, knust
- 1 bit ingefær (5-6 cm), skivet
- 2 stilker vårløk, grovkuttet
- 3 ss hvit miso
- 4 ss soyasaus
- 2 ss riseddik
- 2 ss honning
- 1,5 liter vann
Nok til tre-fire personer
Topping:
- Nudler (ramen- eller hvetenudler)
- 4 stk egg, bløtkokt
- Vårløk i tynne skiver
- Chilicrisp eller chiliolje (valgfritt)
Slik lager du ramen:
- Stek løk, hvitløk, vårløk og ingefær i litt nøytral olje til de får farge.
- Skyv løken og ingefæren til side og legg i kyllinglårene (eller stek i egen panne, som på videoen). Stek kyllingen til den får en gyllen stekeskorpe. Det er her du bygger dybden.
- Hell over vann og skrap bunnen slik at alt løser seg i kraften. Kok opp, sett ned varmen og la kraften putre i 40–45 minutter. Kyllingen skal ha kjernetemperatur på 75 grader.
- Ta ut kyllingen, plukk av kjøttet og skjær i skiver. Sil kraften og rør inn miso, soyasaus, riseddik og honning. Smak deg frem med miso og soyasaus.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken.
- Legg nudlene og kyllingen i en bolle, hell suppen over og topp med bløtkokt egg, vårløk og chillicrisp.
 
                    