Enkel og digg ramen med masse smak

Dette er en type ramen du kan lage samme dag som cravingen oppstår. Krever null forberedelser, bare litt steking og putring. @fysenpaa viser deg hvordan.

Bord dekket på med ramen

Ingredienser:

  • 4 kyllinglår 
  • 1 løk, grovkuttet 
  • 4 fedd hvitløk, knust 
  • 1 bit ingefær (5-6 cm), skivet 
  • 2 stilker vårløk, grovkuttet 
  • 3 ss hvit miso
  • 4 ss soyasaus 
  • 2 ss riseddik 
  • 2 ss honning 
  • 1,5 liter vann

Nok til tre-fire personer

Topping: 

  • Nudler (ramen- eller hvetenudler)
  • 4 stk egg, bløtkokt 
  • Vårløk i tynne skiver 
  • Chilicrisp eller chiliolje (valgfritt)

Slik lager du ramen:

  1. Stek løk, hvitløk, vårløk og ingefær i litt nøytral olje til de får farge.
  2. Skyv løken og ingefæren til side og legg i kyllinglårene (eller stek i egen panne, som på videoen). Stek kyllingen til den får en gyllen stekeskorpe. Det er her du bygger dybden.
  3. Hell over vann og skrap bunnen slik at alt løser seg i kraften. Kok opp, sett ned varmen og la kraften putre i 40–45 minutter. Kyllingen skal ha kjernetemperatur på 75 grader. 
  4. Ta ut kyllingen, plukk av kjøttet og skjær i skiver. Sil kraften og rør inn miso, soyasaus, riseddik og honning. Smak deg frem med miso og soyasaus. 
  5. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
  6. Legg nudlene og kyllingen i en bolle, hell suppen over og topp med bløtkokt egg, vårløk og chillicrisp.
Velg butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.