Pynt med nytt og gammelt i skjønn påskeharmoni

Når interiørinteresserte Nina Bjellebø Nilsen henger opp barnas gamle påskeegg på hytta, skyller påskestemningen over henne. – Bland nytt og gammelt, det gir et spennende uttrykk, anbefaler hun. Her gir hun kreative tips til hvordan du kan lage herlig påskestemning med en miks av natur, nytt og brukt.

 

For et par år siden bygde Nina opp hyttedrømmen fra ei bar tomt nær Hardangervidda. Med sine kreative ideer og sans for moderne interiør ble fjellhytta både lun og stilig.

 

Det samme finner vi i påskestylingen hennes. Nina tryller frem et delikat og koselig bord som innbyr både til vaffelkos og det tradisjonelle påskelammet.

 

Det første Nina gjør når hun kommer på hytta før påske, er å dra frem eskene med kyllinger og egg – for ikke å glemme årets nye tilskudd i samlingen.

 

– Jeg kjøper noe nytt hvert år, men pynter også med de gamle påskekyllingene fra da jeg selv var liten. Og så blander jeg med det ungene har laget, forteller Nina.

 

 


Dyrebare påskeegg


Påskeeggene barna dekorerte med vannmaling da de var små, blir godt voktet av hønemor. Når påsken nærmer seg, pakker Nina eggene forsiktig ut fra esken. Med varsomme hender henger hun dem opp på gåsungene hun har blandet med lilla tulipaner.

 

– I år er min nye favoritt påskeegget med fiolett tulipan fra Royal Copenhagen. Det ser helt magisk ut sammen med de friske tulipanene i samme fargetone, skryter hun.

 

Nina liker å blande inn litt eksklusiv pynt, men understreker at du ikke trenger å kjøpe så mye hvert år.

 

– Både Royal Copenhagen og Lyngby Porcelæn har serier med litt dyrere, men veldig vakre påskeegg. Hvert år gir de ut nye egg til samlingene. De er kjempefine å samle på, sier hun.

 

 

Røft påskebord med innslag av eleganse


Nina har en forkjærlighet for interiør og koser seg med å gjøre noe ekstra ut av borddekkingen i høytidene. I år blir de 9 til bords når storfamilien samles.

 

– Det er det påsken handler om for meg. God mat og familietid, sier Nina.

 

Tanken som følger henne hele veien når hun pynter påskebordet, er at det skal gi familien lyst til å sette seg ned, nippe i god drikke – og snakke sammen.

 

– Barnebarna får kakaoen sin servert i Mummi-krus. De elsker å fantasere om de ulike figurene fra Mummi-fortellingene. Men jeg ser at de voksne barna mine plukker ut de samme krusene fra skapet til kaffen, sier hun smilende.

 

Den ivrige påskestylisten legger vekt på at bordpynten må være lav slik at praten kan gå fritt over bordet. Og så kan du ikke gå helt over styr med pyntingen.

 

– Du må jo få plass til maten, påpeker Nina lattermildt.

 

 

Slik går du frem for å style Ninas påskebord:

 

1. Dra naturen inn

Kjøp, eller hent inn mose, og legg denne midt på langbordet. Under dekker du med blanke plastposer så duken ikke blir ødelagt. Innimellom kan du plassere noen små grantrær i potter for å skape dynamikk. Du kan også plukke inn granbar og sette i passende vaser, om du heller ønsker det.

 

2. Skap kontraster med elegante påskeegg


Påskeegg er obligatorisk på påskebordet. Du kan gjøre som Nina og legge gule glassegg jevnt utover mosen. Kontrastene mellom det røffe, naturlige elementet og de elegante, glatte eggene gjør bordet interessant.

 

3. Myk opp med vårblomster


Knekk egg i to deler (du sparer plommen og eggehviten til vaffelrøren, selvfølgelig) og sett små løkblomster oppi, for eksempel perleblomster. Resultatet blir både morsomt og vårlig.

 

Du kan gjerne spe på med enda mer vårfølelse ved å legge rosa og hvitt brudeslør i mosen. Helhetsinntrykket blir sånn akkurat passe myket opp.

 

4. Legg til personlige favoritter


Nina legger alltid noe på selskapsbordet som sin «signatur». Til påske har hun spart plass til den sorte sangfuglen Ravn fra Kaj Bojesen som hun liker så godt. Fugler passer godt inn i helheten, synes Nina, spesielt på fjellet.

 

Og slik får du et nydelig påskebord til storfamilien. Blir dere færre rundt bordet, kan bordpynten enkelt nedskaleres.

 

– Du kan legge ett eggeskall sammen med hver kuvert, for eksempel – det blir veldig fint, sier Nina.

 

 


Servise i stil med omgivelsene


Når påskepynten er på plass på bordet, er det bare å dekke med servisene som du selv synes passer til påskefrokosten, påskelunsjen og til selve hovedmåltidet: påskelammet.

 

I år dekker Nina til påskefrokost med det nye serviset med ski-motiv fra Cleo Home.

 

– Motivet passer jo så godt på hytta. Vi er mye ute på ski i påsken, og på denne måten drar vi skigleden inn i stua. Og så har både krusene og bollene så fine sitater inni. De passer meg midt i blinken, sier interiør-entusiasten.

 

Nina dekker bevisst med det rustikke serviset RAW Metallic Brown til påskemiddagen. Tallerkenene skinner litt når lyset treffer flaten. Siden både sement og messing preger mye av innsiden av den moderne fjellhytta, synes hun at dette serviset passer perfekt til omgivelsene.

 

– Det finnes en gullgruve av nydelige middagsserviser å velge mellom. Her er det bare å velge det du selv synes kler omgivelsene best, oppfordrer Nina.

 

 


Klar for å lage god påskestemning? Ta en titt på årets påskepynt!

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.