Hopp til hovedinnholdet

Slik tar du best vare på glassene dine

Følger du disse tre enkle tipsene, sørger du riktig rengjøring og oppbevaring av dine skinnende favoritter.

 

Glass av god kvalitet er laget for å holde seg vakre lenge – så lenge de behandles med varsomhet.

 

Tre vinglass

 

Glasstips #1: Varsom vask og rask tørk

Nyere glass tåler som regel å vaskes i oppvaskmaskin, men bruk helst et skånsomt program med maks 55 grader (40-45 grader for krystallglass). Unngå skår ved å sette glassene stødig og ikke for tett.

Det fuktige miljøet i oppvaskmaskinen kan over tid føre til at glassene får matt overflate (korrosjon) – slipp derfor dampen ut med en gang maskinen er ferdig.

Noen glass foretrekker håndvask: Glass med dekor, håndmalte glass, særlig tynne glass, og glass du har arvet eller er spesielt redd for å skade bør vaskes forsiktig for hånd. Bruk samme temperatur på oppvask- og skyllevann, og tørk dem med det samme for å unngå korrosjon.

 

Glasstips #2: Litt særbehandling skader ingen

Som oss mennesker er glass utsatt for en naturlig aldringsprosess. Den kan forsinkes ved å gi glassene en aldri så liten SPA-behandling en gang i året: Bland en del eddik (5 – 7 prosent) med ti deler vann og skyll glassene i blandingen.

Har du misfargede glass? Da er det mest sannsynlig snakk om glasskorrosjon eller kalkbelegg. Sistnevnte kan fjernes ved å vaske glasset for hånd i vann blandet med ren eddik eller femti gram sitronsyre.

Har du glass med gullkant eller annen dekor? Ta i så fall hensyn til at disse ikke liker å stå i vann over lengre tid.

 

Glasstips #3: Oppbevar dem i et egnet miljø

Glass skal lagres kjølig og tørt, og skal ikke (!) settes opp-ned i skapet. Glass som står på hodet er mer utsatt for skår i kanten, glasskorrosjon som følge av fuktighet, samt dårlig lukt.

Bonustips! Poser med Silica-gel (sånne som følger med elektronikk, skoesker og andre varer) kan med fordel legges oppi eller ved siden av glassene ved lagring for å forhindre fukt i glasset.

 

PS! Uhell kan skje – derfor gir vi alle våre klubbmedlemmer to års garanti på stetteglass! Les mer om glassgarantien vår her.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.