Hopp til hovedinnholdet

Sommerlige tapasretter av Moi

La sommeren smake med herlige, delikate tapasretter. Modern House i samarbeid med Moi gir deg oppskrifter til sommerens tapas.

Kanaripoteter med aioli

Kanaripoteter med aioli

4 personer - 20 minutter

Ingredienser:

  • 500 g småpoteter
  • 1 dl salt
  • 2 eggeplommer
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 2 dl soyaolje
  • 1/2 dl vann
  • 2 hvitløksfedd finhakket

Fremgangsmåte:

  1. Kok potetene med alt saltet til de er møre.
  2. Hell av alt vann og sett kjelen tilbake på komfyren og varm dem videre til all fuktighet er borte og de tørker godt ut.
  3. Serveres lune med aioli ved siden av.

Slik lager du aioli:

  1. Ha egg, hvitløk og salt i dyp bolle og mix med en stavmikser i 1/2 minutt, så egg og eggeplommer stivner litt. Ha i sennep og mix litt til.
  2. Spe først med soyaolje, ha i vann og miks, og til slutt sper du med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Aioli er et must å kunne lage og passer til alt fra å ha på brødskiva, til en nystekt kylling, i salater eller til en deilig fiskesuppe. Smaken kan du variere med å ha urter, chili, malt tørka sopp eller krydder.

Brie bakt med chili

Brie bakt med chili

4 personer - 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 brie
  • 3 ss chili jam
  • 2 ss extra god olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Ha brien i en ildfast form.
  2. Ha på chili jam på toppen, har du ikke dette kan du bruke et vanlig syltetøy som du tilsetter masse chili, spre dette utover til et jevnt lag på toppen.
  3. Sett stekeovn på 200 grader i ca. 15 minutter til den blir gyllen og fin.
  4. Server varm med litt olje på toppen.

Pan Catalan

Pan Catalan

4 personer - 20 minutter

Ingredienser:

  • 1 baguett
  • 2 ss smør
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 stor klasetomat
  • 1/2 god olivenolje
  • Maldonsalt

Fremgangsmåte:

  1. Skjær baguettene i 2 cm tykke skiver og smør dem på begge sider med smøret.
  2. Stek dem i panne til de blir sprø, eller i ovn på 200 grader til de blir gylne og sprø.
  3. Skrell hvitløken og stikk den på en gaffel, skjær et lite kutt i den så den blir litt delt.

Krabbe- og sjøkrepsgryte

Krabbe- og sjøkrepsgryte

10 personer - 25 minutter

Ingredienser:

  • 10 krabber
  • 20 sjøkreps
  • 1 sitron
  • 10 liter vann
  • 2 dl salt
  • 1 ss hele svarte pepperkorn
  • 3 laurbærblader
  • 1 dillkvast

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp vann i krabbekjelen med lokk. Tilsett saltet, sitron i skiver, laurbærblader og pepperkorn. La dette trekke i 4 minutter.
  2. Ha i krabbene, kok opp og la det småtrekke i 7-8 minutter.
  3. Ha så i sjøkrepsene, kok godt opp igjen og trekk til sides. La dette avkjøle i gryta og når det har stått slik i 2 timer er de klar til å serveres lune og gode. Dersom du vil servere raskere, lar du dette koke i 5 minutter og så kan du ta det ut på fat og servere umiddelbart.
  4. Loffskiver, en god aioli, sitronbåter, hakket løk og dill er obligatorisk følge.

 

Oppskrifter har vi fått fra Modern House i samarbeid med Moi

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.