Sommerlige tapasretter av Moi
La sommeren smake med herlige, delikate tapasretter. Modern House i samarbeid med Moi gir deg oppskrifter til sommerens tapas.
Kanaripoteter med aioli
4 personer - 20 minutter
Ingredienser:
- 500 g småpoteter
- 1 dl salt
- 2 eggeplommer
- 1 egg
- 1 ts salt
- 1 ss dijonsennep
- 1 dl olivenolje
- 2 dl soyaolje
- 1/2 dl vann
- 2 hvitløksfedd finhakket
Fremgangsmåte:
- Kok potetene med alt saltet til de er møre.
- Hell av alt vann og sett kjelen tilbake på komfyren og varm dem videre til all fuktighet er borte og de tørker godt ut.
- Serveres lune med aioli ved siden av.
Slik lager du aioli:
- Ha egg, hvitløk og salt i dyp bolle og mix med en stavmikser i 1/2 minutt, så egg og eggeplommer stivner litt. Ha i sennep og mix litt til.
- Spe først med soyaolje, ha i vann og miks, og til slutt sper du med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Aioli er et must å kunne lage og passer til alt fra å ha på brødskiva, til en nystekt kylling, i salater eller til en deilig fiskesuppe. Smaken kan du variere med å ha urter, chili, malt tørka sopp eller krydder.
Brie bakt med chili
4 personer - 20 minutter
Ingredienser:
- 1 brie
- 3 ss chili jam
- 2 ss extra god olivenolje
Fremgangsmåte:
- Ha brien i en ildfast form.
- Ha på chili jam på toppen, har du ikke dette kan du bruke et vanlig syltetøy som du tilsetter masse chili, spre dette utover til et jevnt lag på toppen.
- Sett stekeovn på 200 grader i ca. 15 minutter til den blir gyllen og fin.
- Server varm med litt olje på toppen.
Pan Catalan
4 personer - 20 minutter
Ingredienser:
- 1 baguett
- 2 ss smør
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 stor klasetomat
- 1/2 god olivenolje
- Maldonsalt
Fremgangsmåte:
- Skjær baguettene i 2 cm tykke skiver og smør dem på begge sider med smøret.
- Stek dem i panne til de blir sprø, eller i ovn på 200 grader til de blir gylne og sprø.
- Skrell hvitløken og stikk den på en gaffel, skjær et lite kutt i den så den blir litt delt.
Krabbe- og sjøkrepsgryte
10 personer - 25 minutter
Ingredienser:
- 10 krabber
- 20 sjøkreps
- 1 sitron
- 10 liter vann
- 2 dl salt
- 1 ss hele svarte pepperkorn
- 3 laurbærblader
- 1 dillkvast
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann i krabbekjelen med lokk. Tilsett saltet, sitron i skiver, laurbærblader og pepperkorn. La dette trekke i 4 minutter.
- Ha i krabbene, kok opp og la det småtrekke i 7-8 minutter.
- Ha så i sjøkrepsene, kok godt opp igjen og trekk til sides. La dette avkjøle i gryta og når det har stått slik i 2 timer er de klar til å serveres lune og gode. Dersom du vil servere raskere, lar du dette koke i 5 minutter og så kan du ta det ut på fat og servere umiddelbart.
- Loffskiver, en god aioli, sitronbåter, hakket løk og dill er obligatorisk følge.
Oppskrifter har vi fått fra Modern House i samarbeid med Moi