Hopp til hovedinnholdet

Spennende sommerretter med Ildpot i hovedrollen!

Her har vi samlet flere spennende sommerretter med Ildpot i hovedrollen!

 

Sommer-ratatouille

Til 2 personer

 

Ingredienser:

4 store champignon

1 aubergine

1 squash

1 rød paprika

1 håndfull blandede småtomater

2 sjalottløk

1 appelsin

2 fedd hvitløk

1/2 chili

1 boks flådde tomater med oregano

3 ss sorte oliven uten sten

1 dl olivenolje

1 bunt frisk basilikum

Revet parmesanost

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 200°C. Finhakk chili og hvitløk og skjær alle grønnsakene samt appelsinen i biter. Spar et par tomater og litt løk i ringer til å pynte på toppen til slutt. Fres chili og hvitløk i litt olivenolje i en varm panne. Ha i alle grønnsakene og appelsinen i pannen og stek i 5 min. Tilsett så boksen med tomater og et par skjeer vann og la det koke et par minutter. Smak til med salt og pepper og hell det hele over i en Ildpot. Ha sorte oliven på toppen og bak 15 minutt i ovnen. Dryss med friskrevet parmesan på toppen og pynt med basilikum, rå løk i ringer og friske halve tomater.

 

 

Salat med bringebær og rødkål

 

1 /4 rødkål snittes fint

1 ss akasiehonning

Salt og pepper

10 friske bringebær

1 ss valnøttolje

1 pære skåret i båter

 

Råvarene blandes og valnøttoljen dryppes over.

 

 

Bakt søtpotet

Forvarm ovnen til 170°C. Skrubb søtpotetene rene, legg dem i en Ildpot og bak dem i ovnen i 45-50 min. Når potetene er myke, deles de på langs og klemmes åpne. Fordel litt smør i potetene og mos dem litt sammen med limesaft og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.

 

 

Leverpostei

 

Ingredienser:

500 g svinelever

100 g smør

1 egg

1 ss løkpulver

1 ss hvitløkspulver

1 ss sennep

En liten bunt ramsløk

2-3 ansjoser

En klype revet muskatnøtt

1 dl panko rasp

1 sitron

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 170°C. Brun smøret ved å varme det i en liten gryte til det bobler. Ta gryten av varmen og sett til side til senere. Skjær svineleveren i små terninger og brun 100 g i en grillpanne. Ha i resten av den rå svineleveren i en blender sammen med løkpulver, hvitløkspulver, ramsløk, egg og sennep. Blend i et par minutter og tilsett så brunet smør, ansjoser, salt, pepper og muskatnøtt og blend ytterligere et par minutter. Vend så de stekte leverterningene i, en skje panko rasp og skallet av en halv sitron. Hell blandingen i en smurt Ildpot, dryss resten av panko raspen på toppen og bak det i vannbad i 45-50 min.

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.