0
0
q
Beskrivelse
Ant.
Pris
599,- igjen til fri frakt.
Gå til kassen

Slik lager du den lekre Swedish Grace kaken


Vil du imponere med en flott kake? Kakekreatør og bakeblogger Linda Lomelino har laget en egen Swedish Grace kake.

 

Serien med sitt vakre hveteakse-mønster er en av Rörstrand sine store klassikere, og har vært med på mange feiringer siden den først ble lansert i 1930. Oppskriften får du her.

 


Ingredienser til kakebunnen:

  • 300 g smør
  • 1 ¾ dl melk
  • 6 dl (360 g) hvetemel
  • 2 ½ dl (100 g) kakaopulver
  • 2 ¼ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk salt
  • 5 dl (450g) sukker
  • 3 mellomstore egg
  • 2 ½ dl rømme
  • 1 ½ dl nybrygget sterkt kaffe

 

Ingredienser til marengskremen:

  • 225 g fryste eller ferske jordbær
  • 8 mellomstore eggehviter
  • 4 ½ dl (400 g) sukker
  • 500 g romtemperert smør
  • 2 tsk vaniljeekstrakt

 

Ingredienser til sjokoladeglasuren:

  • 125 g mørk sjokolade (70% kakao)
  • 75 g smør

 

 

Slik lager du kakebunnen:

  1. Varm ovnen til 175°C.
  2. Smør og strø mel i to bakeformer, cirka 20 cm i diameter.
  3. Smelt smøret og bland i melken.
  4. Sikt mel, kakao, bikarbonat og salt i en stor skål. Tilsett smørblandingen, sukker, egg, rømme og kaffe, og visp raskt sammen til en jevn røre.
  5. Fordel røren jevnt mellom de smurte formene.
  6. Stek midt i ovnen i 35-40 minutter. Bruk en tannpirker eller kakenål til å teste om kakebunnene er ferdig før de tas ut.
  7. La kakebunnene kjøle seg ned i 10 minutter i formene, og legg de så på en rist for å kjøle helt ned.

 

Slik lager du marengskremen med jordbær:

  1. Hvis du bruker fersk jordbær, skyll og rens dem og miks dem til en puré med stavmikser. Sil puréen for en jevnere smørkrem. Bruker du fryste jordbær, varm dem i en kasserolle, miks og sil blandingen og kjøl ned.
  2. Hell eggehviter og sukker i en varmeresistent bolle som du plasserer over et vannbad i en kasserolle med småkokende vann.
  3. Visp hele tiden med en håndvisp til blandingen er ca. 65°C, eller til sukkerkrystallene har smeltet. Ta bort skålen fra varmen og visp blandingen med en håndmikser eller en kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett smøret, en bit av gangen. Når alt smør er tilsatt, visp ytterligere 3-5 minutter. Ikke bli urolig om smørkremen skjærer seg, det er lett å fikse! Er smørkremen for kald, plasser skålen over et varmt vannbad i noen sekunder, og visp igjen. Er den for varm er den løs i konsistensen. Sett da skålen i kjøleskapet og visp igjen til smørkremen er tykk og jevn.
  5. Tilsett vaniljeekstrakt og jordbærpuréen, og visp sammen til en jevn krem.

 

Slik setter du sammen kaken:

  1. Del de to kakebunnene på midten så det blir fire kakebunner.
  2. Legg den første bunnen på et kakefat og bre et jevnt lag smørkrem på toppen. Plasser neste bunn oppå og repeter til du har brukt alle bunnene.
  3. Bre et tynt lag smørkrem over hele kaken for å jevne den til og for å fange opp smuler.
  4. Bre så et tykkere lag med smørkrem. Spar litt smørkrem til å sprøyte på toppen av kaken.
  5. Sett kaken i kjøleskapet mens du forbereder sjokoladeglasuren.

 

Slik lager du sjokoladeglasuren:

  1. Hakk sjokoladen grovt og legg den i en kasserolle sammen med smøret. Smelt blandingen forsiktig på lav varme, og rør nå og da for å få en jevn blanding.
  2. Sett blandingen til side for å kjøle ned til romtemperatur.
  3. Ta kaken ut fra kjøleskapet og hell sjokoladeglasuren langs med kantene på kaken, og så i midten.
  4. Sprøyt ut topper med smørkrem langs med kanten. Kaken smaker best etter en dag eller to i kjøleskapet.

 

 

Tips til borddekkingen: Miks ulike farger på asjetter og krus fra Swedish Grace. Her i fargene rose, sten og snø.


Oppskrift og bilder har vi fått fra Linda Lomelino. Velbekomme!

 

 

Vi har Klikk & Hent i alle våre butikker - også de som er midlertidig stengt. Les mer her