Vafler med vaniljekrem og posjert rabarbra
Vaffeldagen 25. mars nærmer seg! Hva med å prøve ut denne nydelige oppskriften med vaniljekrem og posjert rabarbra?
Bilde & tekst: Broste Copenhagen
Ingredienser:
100 g smør
2,5 dl vann
2 dl helmelk
3,5 dl hvetemel
1 ss sukker
2 ts bakepulver
Skall fra 1 økologisk sitron
1 ts knust kardemomme
Krem:
2 dl kremfløte
50 g yoghurt
Korn fra 1/2 vaniljestang
Rabarbra:
300 g rabarbra
2 dl vann
100 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang
15 g revet ingefær
Fremgangsmåte
Smelt smøret og la det kjøle litt av. Rør vann og melk sammen i en skål og bland mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en annen skål. Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre og pisk til slutt det smeltede smøret i røren. La gjerne vaffelrøren hvile i en time i kjøleskapet.
Varm vaffeljernet godt opp, pensle evt. med smør og stek vaflene til de er gyldne og sprø. La dem kjøle av på en rist så de bevarer sin sprø overflate.
Rabarbraen renses og skjæres i 12 cm stykker på langs og snittes i grove stykker, legges på et fat. Rør vann, sukker, vaniljekorn og ingefær sammen og hell det over rabarbraen. Bak dem i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 20 min.
Pisk fløten lett og vend yoghurt og vaniljekorn i (smak evt. til med en smule melis).