Hopp til hovedinnholdet

Vafler med vaniljekrem og posjert rabarbra

Vaffeldagen 25. mars nærmer seg! Hva med å prøve ut denne nydelige oppskriften med vaniljekrem og posjert rabarbra?

 

Bilde & tekst: Broste Copenhagen

 

 

 

Ingredienser:

100 g smør

2,5 dl vann

2 dl helmelk

3,5 dl hvetemel

1 ss sukker

2 ts bakepulver

Skall fra 1 økologisk sitron

1 ts knust kardemomme

 

Krem:

2 dl kremfløte

50 g yoghurt

Korn fra 1/2 vaniljestang

 

Rabarbra:

300 g rabarbra

2 dl vann

100 g sukker

Korn fra 1/2 vaniljestang

15 g revet ingefær

 

 

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det kjøle litt av. Rør vann og melk sammen i en skål og bland mel, sukker, bakepulver og sitronskall i en annen skål. Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre og pisk til slutt det smeltede smøret i røren. La gjerne vaffelrøren hvile i en time i kjøleskapet.

 

Varm vaffeljernet godt opp, pensle evt. med smør og stek vaflene til de er gyldne og sprø. La dem kjøle av på en rist så de bevarer sin sprø overflate.

 

Rabarbraen renses og skjæres i 12 cm stykker på langs og snittes i grove stykker, legges på et fat. Rør vann, sukker, vaniljekorn og ingefær sammen og hell det over rabarbraen. Bak dem i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 20 min.

 

Pisk fløten lett og vend yoghurt og vaniljekorn i (smak evt. til med en smule melis).

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.