Hopp til hovedinnholdet

Slik tar du vare på dine keramiske stekepanner

Stekepanner med keramisk belegg lar deg lage delikatesser uten at maten setter seg fast. Ved å følge rådene under, kan du forlenge levetiden til både panne og belegg.

Aller først: Det finnes mange typer stekepanner, i ulike materialer og med ulike egenskaper og kvaliteter. Velg en stekepanne som passer dine behov i matlagingen, og sett deg inn i hva som er riktig bruk og vedlikehold for akkurat din panne.

Her følger fire enkle tips for bruk og vedlikehold av stekepanner med keramisk non-stick belegg.

Eva Trio keramiske stekepanner

1. Start med matfett

Finn frem olje eller smør først som sist, og legg det i kald panne. Da unngår du å varme opp en tom stekepanne, i tillegg til at både smør og olje gir et godt stekeresultat. Når fettet bobler, er pannen varm og du kan tilsette maten.

2. Unngå overoppheting

Ingen panner liker rask oppvarming med tilhørende overoppheting. Selv om non-stick stekepanner med keramisk belegg tåler varme svært godt, er anbefalingen å steke på lav og middels temperatur. Er du glad i booster-funksjonen på induksjonstoppen, bør du være ekstra forsiktig – overopphetingen kan nemlig skade belegget i pannen.

PS! Liker du fin stekeskorpe? Det skjønner vi godt! Da bør du la kjøttet eller grønnsakene steke en liten stund før du snur eller flytter på maten. Det bidrar også til å hindre at råvarene setter seg fast i stekepannen.

Dame vasker opp keramisk stekepanner for hånd

3. Vask opp pannen for hånd

Det kan være fristende å gjøre unna oppvasken med det samme maten er klar, men når det kommer til stekepannen bør du gi den en avkjølende pause før du setter den i vann. Temperatursjokket som oppstår når varm panne møter kaldt vann, kan nemlig føre til at bunnen slår seg (= skjev panne) i tillegg til at det kan skade belegget.

Selv om oppvaskmaskin er en praktisk oppfinnelse, bør stekepanner med keramisk belegg alltid vaskes opp for hånd. Dette gjelder også stekepannene som tåler oppvaskmaskin – i hvert fall hvis du vil forlenge levetiden til belegget.

4. Bruk riktige redskaper

Kjøkkenredskaper i stål og andre metaller kan ripe opp det keramiske belegget i pannen. Bruk derfor redskaper i tre eller silikon/plast, og vi anbefaler at du også inkluderer en stekepinsett i samlingen, i tillegg til den klassiske stekespaden.

På utkikk etter ny stekepanne? Sjekk ut våre stekepanner med keramisk belegg her

Egg stekt i keramisk stekepanne fra Fiskars

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.