Hopp til hovedinnholdet

Borddekking med glitter og glam til nyttår

Feir det nye året med brask og bram, enten dere blir få eller mange til bords. På nyttårsaften vil vi se glitter og glam. Få tips til hvordan du dekker bordet til fest.

 

Det er viktig å holde på tradisjonene, både i medgang og motgang. Om dere bare blir den indre kjerne rundt bordet i år, legg inn en ekstra innsats for å skape nyttårsfølelsen – både for deg selv og de rundt deg. Sett på en spilleliste med årets største hits. Sprett champis og blås i partyfløyter. Feir alle mulighetene som ligger foran dere.

 


Kickstart nyttårsfeiringen

Enten dere blir 4 eller 10 til bords, sett stemningen fra start. Gjør klar en lekker vinkjøler med isbiter og et par flasker med bobler. Champagneglassene setter du pent og pyntelig på et brett ved siden av eksklusiv konfekt og småsnacks i elegante skåler. Da skal du se nyttårsstemningen er på plass ved første øyekast.

Noen festlige rekvisitter får også raskt opp stemningen: en partyfløyte i gull eller sølv, bart og briller på pinner – eller en partyhatt for den del. Men dem kan du spare til spisebordet. Legg dem ved eller på tallerkenene, eller sett dem oppi en vase i stil med borddekkingen.

 


Gå «all in» med gull og glam

Denne kvelden kan det spares verken på gull, sølv eller glitter. Finn frem alt du har av gull- og sølvfargede lysestaker, telysholdere og vaser. Bruk endene av bordet godt, og pass på å ikke la høye lysestaker forstyrre kveldens festlige historier. Dander glitrende kongler og julekuler langs midten av bordet, eller sammen med servietten. Har du gullfarget bestikk i skuffen, er dette obligatorisk på bordet i kveld.

Har du lenge tenkt på å kjøpe deg gullbestikk? Da må du ta en titt på Magnors bestikksett designet av Halvor Bakke.

Dersom du ikke har så mange skinnende elementer hjemme, kjøp noen stearinlys i gull. Sammen med servietter i gull eller sølv, får du et dempet, men glamorøst bord. Eller du kan knyte en enkel gulltråd rundt tøyservietter. På et beskjedent bord gjør de små detaljene underverker.

 


Få hvite tallerkener til å skinne

Har du et helt enkelt hvitt servise? Da har du det beste utgangspunktet for enhver borddekking. Med noen få triks blir det hvite serviset et blikkfang og fort hovedattraksjonen i borddekkingen.

For det første må du skape en kontrast til den hvite tallerkenen. Legg på en sort duk, og tallerkenen ser hvitere ut enn noen gang. Vil du ha en mykere variant, legg på en duk i lys, varm farge og bryt med sorte løpere på tvers under tallerkenene.

På selveste nyttårsaften trenger den hvite tallerkenen et festelement. En champagneskål, eller coupe-glass som mange sier, gjør susen. Dersom forretten tåler å stå fremme en stund, legg den pent oppi glassene og la dem stå klare før dere setter dere til bords.

Hvis forretten bør spises med en gang, kan du heller legge en liten appetittvekker oppi. Kanskje en sprø kjeks med ost og eple, eller rødbetsalat? Eller legg oppi et lite kort med velvalgte ord for det nye året.

 


Triks for å strekke ut pynten

Er dere få personer rundt et stort bord, kan du fylle «tomrommet» på bordenden med vinkjøleren, levende lys og blomster i skinnende vaser. Dersom bordet blir fullsatt, er det best å holde deg til pynting langs midten mellom tallerkenene. Så kan du heller supplere med glitter og glam på småbord og skjenker.

Og du, vær ikke redd for å bruke opp alt du har av glimmer og glam på spisebordet, slik at resten av stuen står igjen strippet og bar. Når dere er gode og mette og har lyst til å forflytte dere til sofaen, ta med dere lysestaker, partyfløyter og skinnende ornamenter. Så er det bare å fortsette nyttårsfeiringen med glitter og stas.

 


Gleder du deg til å pynte bordet til nyttår? Her finner du det du trenger for å skape feststemning.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.