Hopp til hovedinnholdet

Slik dekker du påskebordet

Du trenger ikke eget påskeservise for å skape god stemning. Dekk bordet med pynt, lys og gode smaker – og samle venner eller familie til en skikkelig fin påskemorgen.

 

Mange lange fridager etter hverandre gir gode muligheter til å samles rundt bordet til både frokost, lunsj og middag. Med enkle grep kan du dekke et hyggelig og stemningsfullt påskebord med det serviset du har i skapet.

 

Pynt med vakre egg

Håndmalte egg hører påsken til – enten det er du selv, barna eller porselensmalerne ved Royal Copenhagen som har holdt penselen. De siste fem årene har vårkolleksjonen til den danske kvalitetsleverandøren bydd på vakre egg, bonbonnier og en liten vase med nye motiv hvert år.

 

 

I årets utgave av vårkolleksjonen kan du nyte detaljene fra danske vårblomster som vannlilje, rødkløver, perleblomst og sikori. Eggene er like pene om de legges løst på bordet, på et fat, eller om de henges på grener fra hagen.

 

 

Hils våren med fargerike glass

Krystallglass med eller uten stett er med på å endre stemningen fra hverdags til fest ved ethvert dekket bord. Kanskje skal du overraske familien med stetteglass til frokost? Eller servere yoghurten i lekre glass med fine farger?

 

 

Påskebordet på bildene har fått besøk av nydelige Crispy-glass signert danske Frederik Bagger. Krystallglassene finnes til alle typer drikke, er slipe i Baggers signaturmønster, og noen av dem kommer i hele seks forskjellige farger.

 

 

 

Perfekt uperfekt med lin

Linduk og matchende servietter er tidløst, rustikt og går godt sammen med både hvite, ensfargede og mønstrede serviser. Lin har alltid en krøll eller tretten, noe som bidrar til å gi bordet et avslappet og herlig uperfekt uttrykk.

 

 

De lekre linserviettene fra Stiernholm kan vaskes på 40 grader og passer til alle anledninger.

 

Påskegodt for øyne og gane

Et bugnende bord ønsker velkommen på en helt egen måte, men hva du fyller fat og boller med er helt opp til deg. For en ekstra rolig påskemorgen eller -lunsj kan vi anbefale å planlegge et måltid der alt er på bordet fra start. Da slipper du å løpe frem og tilbake fra kjøleskap og komfyr til bordet, og kan heller sitte og nyte alt det gode sammen med de andre.

 

 

Det er ikke alltid så mye som skal til. Et fat med brødmat, noen skåler med syltetøy, et fat med ost og pålegg, litt frukt, og egg i den formen du foretrekker – så har du et herlig måltid. Og til dessert: Påskemarsipan, sjokoladeegg eller andre søte gleder.

 

 

Da er det bare å tenne lysene og ønske velkommen til bords. God påske!

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.