4 steg til et delikat og personlig konfirmasjonsbord

Vil du gi konfirmasjonsbordet et lett og sofistikert uttrykk – krydret med personlighet og lekenhet? Da kan du straks hake av for ett punkt til på huskelista. Her får du nemlig oppskriften.

 

 

 

Det er ingen tvil om at konfirmasjonsbordet blir blikkfanget på den store dagen – etter hovedpersonen, selvfølgelig. Det er jo rundt bordet familien samles for å feire konfirmanten. Her fuktes lommetørklene mellom stolte ord, komiske barndomshistorier og sanger med heftige nødrim.

Her skal konfirmanten sitte og skinne, enten gledelig eller noe ufrivillig. Med delikat styling får du et konfirmasjonsbord som frister å sitte ved i timesvis. Og den lille, personlige overraskelsen som venter gjestene når de finner bordkortet sitt? Gjett om smilene kommer til å blomstre frem hos tanter, onkler og besteforeldre.

 


1. Lag en nøytral base

Velg en lys eller dus farge på duken, så kan du heller leke deg med farger på blomster, lys, kaker og pynt. Hvitt servise er et smart utgangspunkt når du skal dekke til mange. Lån av familie og venner om du ikke har nok i skapet. Små forskjeller i størrelse og mønstre vil uansett ikke forstyrre helhetsinntrykket.

Dekker du med både tallerken og suppetallerken, eller en dekketallerken, plasser den øverste tallerkenen ned mot venstre i stedet for midt på. Denne lille asymmetriske finessen gjør bordet levende og lekent.

 


2. Lys og servietter i duse farger

Velg en farge på lys og servietter som konfirmanten liker, men styr unna de kraftige nyansene. Dersom duken har en sandfarget eller grålig tone, kan du gjerne gå for hvitt. Det er neste detalj som gjør den store forskjellen: Brett de hvite serviettene sammen med servietter i samme fargenyanse som duken. Og resultatet? Nydelig.

Det samme gjelder om du velger fargede lys og servietter. Bygg opp under det delikate uttrykket ved å kombinere servietter i duse fargenyanser sammen med dukens farge.

 

 

Lær hvordan du bretter moderne servietter

En snasent brettet serviett imponerer – det kan ingen nekte for. Dessuten får du et moderne preg på bordet. Vi har laget flere videosnutter som lærer deg å brette de ulike variantene, steg for steg.

Men pass på: Ikke la deg friste til å heller gå for det mer lettvinte og tradisjonelle seilet. Vi vil nemlig ikke ha høyde på serviettene. La blomstene få rage i høyden langs midten av bordet slik at du får et harmonisk «fall» mot sidene.

 


3. Vilt og vakkert i ulike høyder

Plukk (eller kjøp) sesongens blomster, og sett opp litt «uryddige» buketter slik at bordet ikke fremstår for striglet. Vil du ha med noen sterkere farger, må du passe på å blande inn blomster i duse farger – og mengder grønt. De grønne vekstene tilfører ro og harmoni til bordet.

Blomstene plasserer du i glass i ulike høyder fremfor tradisjonelle vaser. Bruk høye stettglass sammen med for eksempel konjakk- og whiskyglass. De ulike høydene skaper bevegelse på bordet som gjør at det fremstår vennlig og imøtekommende, og mindre stivt.

 


4. Personlige bordkort – med en koselig overraskelse

Legger du litt ekstra flid i bordkortet, blir det fort en snakkis i selskapet. Med de små kortene med ulike motiver fra Emmeselle, skaper du et lekent konfirmasjonsbord som gjestene vil fryde seg over. Velg ut motiver som matcher kusine Rebecca, tante Julie og alle de andre gjestene.

Så kommer en liten oppgave for konfirmanten – som først vil forbause, så varme: Skriv en personlig hilsen inni eller på baksiden av bordkortet. Disse bordkortene blir garantert med hjem og tatt vare på til evig tid.

Vil du kopiere konfirmasjonsbordet? Her er det du trenger!

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.