Slik dekker du julens fineste julebord

I år legger vi inn litt ekstra innsats i å gjøre det hyggelig rundt oss! I samarbeid med Camillpihl.no Magazine deler vi noen av våre fineste små tips og triks for å dekke et vakkert bord. Det er ofte ikke så mye som skal til, vær litt leken og miks i vei – bland serviser, lek deg med ulike høyder på vaser og lysestaker og finn frem din vakreste julepynt!

 

Det er to ting som alltid er et must, og som alltid skaper god stemning – friske blomster og masse levende lys. De fine Hammershøi lysestakene fra Kähler skaper en magisk stemning på et dekket julebord! Vi elsker friske blomster og innslag fra naturen, og Hammershøi vasene fra Kähler kommer i mange ulike størrelser og farger, så du kan mikse og matche vasene slik at det passer til blomstene dine.

TIPS! Når bordet ikke er dekket, kan lysestakene flyttes til vinduene og spre hyggelig stemning for forbipasserende på gaten.

Det ligger ofte mye omtanke i et vakkert dekket bord, og vi er ekstra glade i de små hyggelige detaljene, som gjør det ekstra koselig å sette seg til bords. En annen ting vi er tilhengere av, er å ta frem sine vakreste eiendeler og bruke de – også i hverdagen! Ikke spar de fineste servisene og glassene til julekvelden og nyttårsaften – ta det frem og bruk det når du samler de du er glad i.

TIPS! For å skape en personlig borddekking har vi lagt små ord på hver kuvert, som kjennetegner julen sammen med en liten blomst. Så føler hver gjest seg ekstra godt mottatt med et ord nøye utvalgt til vedkommende.

På dette julebordet har vi mikset klassisk hvitt Hammershøi servise og Hammershøi juleservise fra Kähler sammen med Premium glass fra Rosendahl. På hver kuvert bruker vi julepynt sammen med en kvist brudeslør. Mange tenker kanskje at brudeslør er litt sommerlig, men når du bruker det på denne årstiden minner det om snø. For å myke opp uttrykket liker vi å bruke tøyservietter – bind gjerne en liten sløyfe rundt med noen matchende silkebånd. Ved å skifte ut fargene på silkebåndene, endrer du raskt hele uttrykket på bordet.

TIPS! Gi bordet en ekstra personlig touch ved å mikse serviser, samtidig som du kan skape så mange ulike vakre uttrykk ved å blande de ulike elementene i serviset på nye måter. Et bord trenger heller ikke å dekkes helt likt på hver kuvert. Bruk én type tallerken og asjett på den ene kuverten, og bytt om på en annen kuvert. Og dekk gjerne med vinglass, selv om du ikke skal servere vin. Det er hyggelig å drikke av vinglass, uansett hva du fyller de med.

 

Lokk frem julesmilet hos dine gjester

Bordet bør alltid fylles med vaser og levende lys for å skape den fine stemningen, og om du vil lokke frem julesmilet hos gjestene dine, kan du gi den ikoniske Kay Bojesen-apen med nisselue hedersplassen på bordet. Her kan han spre juleglede og ønske alle gjestene gledelig jul!

 

Bilder og tekst: Camillapihl.no Magazine

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.