Hopp til hovedinnholdet

Social dining: Gode smaker og samtaler rundt bordet

Etter år med mye avstand er behovet for fellesskap fortsatt stort. Trenden «social dining» lar oss omfavne et mylder av gode smaker – og samtaler.

 

Et måltid er et samlingspunkt i seg selv, med det sosiale aspektet som et viktig tillegg til rent næringsinntak. Å dele gode matopplevelser med andre er på ingen måte noe nytt, men de siste årene har deleretter og måltider som understreker det sosiale fellesskapet blitt mer og mer vanlig på restauranter.

Å tilby denne måltidsformen rundt et dekket bord hjemme anbefales alle som ønsker en uformell sosial setting der maten kan stå på bordet i mange timer – mens samværet får spille hovedrollen. 

 

 

Litt av alt, takk!

Det finnes få regler når man skal sette sammen et måltid med mange småretter. Tenk bare på spanjolenes tapas, grekernes meze eller for den saks skyld – det tradisjonelle norske koldtbordet. Finn frem fat og små boller og fyll dem med alt som er godt!

 

Dersom du ønsker å tilby noe søtt som en avrunding av måltidet, er det helt lov å sette frem dette samtidig som resten. Da slipper du også å tenke på når du skal finne frem «desserten», slik at du heller kan nyte måltidet og delta i samtalene. 

 

Plass til alle

Kanskje har du både veganere, kjøttelskere, glutenallergikere og brødentusiaster i gjengen? En av de store fordelene med å servere småretter, er at alle typer mat glir godt inn i miksen på et stort bord. På den måten blir det mer fokus på mangfoldet og de gode smakene, og mindre på hvem som ikke spiser enkelte matvarer.

 

Matglede – sammen!

Å spise sammen med andre har mange fordeler. Det styrker relasjonene våre til andre mennesker, bidrar ofte til et sunnere kosthold, og er positivt for både fysisk og mental helse. 

 

Nye smaker – nye venner?

Et måltid kan være en god anledning til å bli kjent med nye mennesker, og det finnes flere «social dining»-konsepter som går ut på å spise sammen med folk man ikke kjenner. En annen løsning kan være å invitere noen du bare kjenner litt, i tillegg til venner eller familie. Kanskje vet du om noen som kan trenge en ny venn eller tre?

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.