Hopp til hovedinnholdet

Slik dekker du opp til lett stemning på sommerfesten

Tynne bluser, flagrende sommerkjoler og florlett stemning. Det er det du vil se på sommerfesten. Men visste du at borddekkingen har en finger med i spillet for å få gjestene til å føle seg vel? Om ikke en hel hånd?

 

 

Har du noen gang gått inn på en fin restaurant, hvor servietter, bestikk og glass danner et symmetrisk mønster? Hvor hovmester og servitører bukker når du kommer inn, går rake i ryggen og presenterer menyen med innøvd perfeksjon? Det er vel og bra, men det er det motsatte du vil ha på sommerfesten.

 

Et avslappet, men pyntelig middagsbord senker skuldrene til gjestene. Når de ser at bordet er dekket med kjærlighet fremfor linjal, blir det lettere for dem å være seg selv – og kose seg. Følg disse tipsene, eller enkelte av dem, for å skape stemning lett som en sommerbris.

 

 

«Perfekt uperfekt»

Legg en lett lin- eller bomullsduk på bordet, gjerne i en dus naturfarge. Om den har litt rynker her og der, bidrar det til det ujålete uttrykket vi er ute etter. Du kan til og med lage folder med vilje. Litt sånn «perfekt uperfekt».

 

Tre for trivsel

Dra inn naturelementer for å plante bordet på jorda. Legg brød og smør på trefjøler, eller bruk dem som dekkebrikker. Du kan også dandere levende lys på små skjærebrett. Når du toner ned selskapsfaktoren, men heller bygger opp under det den uformelle festen, slapper gjestene mer av. Og det fineste med det hele? De naturlige smilene blomstrer frem.

 

 

Stettglass – i gjenbruksplast

Kalde drikker i stettglass hører sommerfesten til. Men nå kan du faktisk velge å la finglassene stå trygt i skapet. Modern House har nemlig mestret utfordringen å lage stettglass i klar akrylplast som er pene – og ser ut som ordentlig glass.

 

Plastglass har også en magisk evne til å senke skuldrene og høyne stemningen – har du merket det? Men til forskjell fra skjøre, miljøuvennlige engangsglass, holder de solide stettglassene anstendigheten oppe. Skål med aperol spritz, vin eller iste med god samvittighet – uten risiko for glasskår på steinhellene.

 

 

Løft opp sommerfølelsen

Når du dekker med hvitt, gjør du bordet både lett og sommerlig. Så lenge du ikke går for helhvitt, holder du taffelmusikk og rake rygger på sikker avstand. Et hvitt, klassisk servise, derimot, vil lette stemningen på et bord med mørkere hovedfarger.

 

 

Måteholden blomsterdekorering

Et sommerbord uten blomster, hva er vel det? Men pass på, du trenger ikke å gå amok med gartnersaksen. Hold deg til én farge, så skaper du en behagelig ro på bordet – og den smitter over på de som sitter rundt.

Grønt er spesielt fint sammen med andre naturfarger, som beige, sand og nyanser av terracotta. Velg fargen du selv liker, og som passer sammen med fargetonene på bordet.

 

Leken serviett

Vær heller kreativ for å skape liv og lekenhet på bordet, enn å dekke «riktig». Det samme gjelder også servietten. Brettingen av det klassiske seilet kan du gjerne spare til nyttårsselskapet. Legg heller servietten litt «tilfeldig» over tallerkenen, kanskje med noen blomster på. Eller brett den ut til et større rektangel, legg den på bordet med tallerkenen oppå og la servietten henge over bordkanten.

Her er mulighetene mange. Lek deg frem til en look du liker.

 

 

Småbord til frukt og snacks

Sett opp flere småbord, og legg på duker i samme fargenyanse som på middagsbordet. På den måten forlenger du hovedbordet. Dukene må gjerne gå ned til bakken og legge seg i folder for en rustikk touch.

 

Gjester spiser sjelden rett før et lunsj- eller middagskalas. Derfor kan de trenge litt hjelp med å holde blodsukkeret under kontroll – og føle seg vel. Sett frem frukt og snacks i små boller og skåler på småbordene, så har de noe å nibble til velkomstdrinken. Samtidig føler de seg både velkommen og ivaretatt, slik en god vert alltid sørger for.

 


Planer om en liten eller stor sommerfest? Her finner du elementer som bidrar til den lette sommerstemningen.

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.