Designfavoritter fra Halvor Bakke og Magnor

Samarbeidet mellom Halvor Bakke og Magnor Glassverk tar oss med på en reise fra pulserende verdensmetropoler, til steinene i strandkanten og livet på gården. Her er det noe for enhver smak – og ethvert hjem.

Interiørdesigner Halvor Bakkes imponerende merittliste inkluderer design av interiør, møbler, sengetøy, kjøkken, bad, hytter, tapeter og fargekart. Hans innsats i faget og på skjermen – blant annet som programleder i «Eventyrlig Oppussing» – har gjort ham til en av landets mest kjente og anerkjente interiørdesignere.

Se alt fra Magnor og Halvor Bakke her

Fruktbart samarbeid

I mer enn ti år har Bakke designet kolleksjoner for Magnor Glassverk. Samarbeidet har ført til både serviser, bestikk, glass, kopper, lykter, vaser og andre interiørprodukter som både begeistrer og inspirerer. 
 
I møtet mellom norsk design, norsk håndverk og erfarne glassblåsere, har Bakke med stor suksess skapt et tosifret antall serier. Under kan du bli bedre kjent med noen av dem.

Glamorøst jetsettliv 

Serien DRINK består av stramme og glamorøse barglass i ulike størrelser; dram/likør, gin & tonic, longdrink og cocktail/espresso martini. Glassene er håndlaget, munnblåst og håndslipt – helt ned til minste detalj. Bakkes personlige favoritt er seriens cocktailglass, som også egner seg godt til å servere en god dessert. 
 
Inspirasjonen til serien har designeren hentet fra hotellbarer og lobbyer i verdensmetropoler som Paris og New York.
 
Glad i et godt glass? Sjekk også ut Cap Classique og glassene i Noir-serien (se under).

Mørk eleganse

Litt Paris i hverdagen? Da er serien NOIR et godt sted å starte. Fra sine reiser i det trendy området Le Marais i den franske hovedstaden, har Bakke nemlig hentet med seg nydelig inspirasjon hjem. 
 
Følelsen av mørk eleganse og fløyelsmyke kvelder med fantastiske matopplevelser, er noe av det designeren ønsker å videreføre med serien, som passer like godt til frokost som til middager der du vil imponere litt ekstra. 
 
NOIR-serien består av fem typer glass, karaffel, krus, flat og dyp tallerken, bolle og müsliskål. Her er det med andre ord enkelt å kombinere ulike deler for et helhetlig uttrykk!

Bestikk for nordiske hjem

Magnor Glassverk er stolt av sin historie, men også opptatt av å utvikle seg. Sammen med Halvor Bakke lanserte de sin første bestikkserie – PURE – i forbindelse med 120-årsjubileet i 2016. 
 
Det tidløse uttrykket, inspirert av naturens renhet, passer perfekt inn i nordiske hjem. Bestikket er laget i den aller høyeste stålkvaliteten 18/10 og er støpt i et helt stykke, uten skjøter. Sjekk ut klassikeren PURE BLACK eller det nyeste tilskuddet til serien, nemlig PURE MOLE.

Fjærestein og istid

Bestselgerserien ROCKS ble lansert i 2015. Den er blitt utvidet flere ganger, og består nå av lykter/vaser, lamper og boller i flere farger. Siste tilskudd til serien er ROCKS XO, der Bakke ønsker å fremheve det vakre lysspillet i glasset med virvelformet optisk struktur.
 
ROCKS-formene og fargespillet er inspirert av naturen, nærmere bestemt fjærestein, steinformasjoner og morener ved stranden og kystområdet Mølen i Larvik.

Cape Town, værsågod!

En smijernsport i morgenlyset var første anslag for den luksuriøse serien CAPE. Det sofistikerte mønsteret fra porten Bakke kom over i Cape Town i Sør-Afrika, er overført til blant annet denne lekre presskannen, elegante lysfat, drikkeglass for varme drikker, og ikke minst servietter i en mengde vakre farger.   
 
Og når vi snakker om servietter: Husk at du som er klubbmedlem hos Tilbords alltid får 3 for 2 på servietter!

Tips til bordekkingen

Halve måltidet er et pent dekket bord, mener Halvor Bakke, som har følgende tips til verter over det ganske land:

  1. La folk hente mat på kjøkkenet heller enn å sette mat på bordet – da holder du det like pent under hele måltidet
  2. Unngå duftlys på middagsbordet

SKYLINE-serien med lykter, lysestaker og vaser, er gode innslag både på bordet og for å sette stemningen i resten av rommet. Serien kommer også i en Lux-variant, som denne vasen/lykten med eksklusivt, håndslipt design. 
 
Mer stemning? Sjekk også ut Old Farm Collection, inspirert av livet på gården. Her står det gamle, rustikke og autentiske i sentrum!

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.