Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter. Ok, jeg skjønner

Frederik Bagger: Dansk utfordrer med ambisjoner

I snart ti år har Frederik Bagger gått nye veier i en tradisjonstung industri. Den danske merkevaren har respekt for fortiden – og blikket rettet mot fremtidens tradisjoner.

Frederik Bagger Copenhagen ble etablert i 2014, og har siden den gang etablert seg med flere enn 500 butikker i Norden.

Som sønn av designikonet Erik Bagger, lå det kanskje i kortene at Frederik ville følge i farens fotspor? Han var i hvert fall med faren på jobb allerede i toårsalderen, da Erik Bagger blant annet designet den ikoniske Grand Cru-serien i samarbeid med Rosendahl.

 

I dag har han imidlertid tatt et stort steg ut av farens designskygge. Frederik Bagger er en populær og anerkjent designer – og primus motor for sitt eget designunivers.

 

Blyfrie krystallglass

Frederik Baggers varemerke er krystallglasset som er kjent for å tåle ekstreme temperatursvingninger og oppvaskmaskin, og som kommer med garanti mot glasspest. Men visste du at det også er hundre prosent blyfritt?

Den opprinnelige inspirasjonen til det som nå er et kjent og kjært krystallglass for mange, fant Frederik i et gammelt whiskyglass på New Zealand. Et ønske om å bringe et så eksklusivt produkt inn i folks hverdag, stilte store krav til materialer og design. Tradisjonelle krystallglass inneholder ofte bly, noe Frederik ville unngå på grunn av risikoen for helse og miljø. Istedenfor valgte han å jobbe med det blyfrie materialet Crystaline, som også sikrer krystallens klarhet.

 

En crispy favoritt

Crispy-glassene er en fast følgesvenn på mange norske bord. I dag finnes de til både vann, vin, øl og drinker. Alle er slipt i Frederik Bagger sitt signaturmønskter, og noen av dem kommer i hele seks farger.

De første Crispy-glassene, Lowball og Highball, kom i butikkene sent i 2015 – og ble raskt en favoritt blant kundene. Den overveldende mottakelsen ga rom for store ambisjoner, og både produkt og merkevare nådde stadig flere i løpet av de neste årene.

Cocktailglassene Crispy Eightball så dagens lys i 2018, mens champagneskålene Crispy Gatsby ble en del av kolleksjonen året etter.

 

Farger til folket

Den rike fargepaletten er noe av det som har gitt krystallglassene til Frederik Bagger velfortjent oppmerksomhet. De innovative og særegne krystallglassene tar med seg det beste fra fortiden – samtidig som de oppfyller behovene hos generasjoner som skal ta dem med seg inn i fremtiden.

Visjonen om å skape fremtidens tradisjoner reflekteres godt i krystallglass med farger som rosa, smaragdgrønn, safirblå og gyllengul.

PS! Visste du at Elisabeth Asserson og Jakob Ingebrigtsen har Crispy Highball glassene i rosa på sin bryllupsliste?

 

Stilrent porselen

Porteføljen til Frederik Bagger består totalt av mer enn 450 eksklusive produkter. I tillegg til et stort utvalg glass, tilbys blant annet karafler, skåler og stilrent porselen.

Crispy Porcelain ble lansert i 2017, og er en naturlig forlengelse av Fredrik Baggers tilstedeværelse på det dekkede bord. De hvite porselensproduktene er enkle og elegante, samtidig som slitesterk glasur gjør dem funksjonelle og bruksvennlige.

 

Inspirerende konseptbutikk

Dersom du befinner deg i København, anbefaler vi å ta turen innom Grønnegade 36. Her ligger nemlig Fredrik Bagger sin konseptbutikk – omhyggelig renovert og innredet etter selskapets verdier og estetikk. Det sjarmerende bygget i den danske hovedstaden nikker både til tradisjon og innovasjon, og er absolutt verdt et besøk!

 

Skjerm og stjerne

Designer Frederik Bagger har blitt et kjent navn for danskene, og han har blant annet deltatt i programmer som «Kjenner du typen?» på DRTV. Det er heller ikke uvanlig å se produktene på riksdekkende TV og i filmproduksjoner.

Bagger samarbeider med en rekke danske og skandinaviske Michelin-restauranter og luksushoteller. Kanskje har du besøkt et slikt sted og drukket av et Frederik Bagger-glass? Hvis ikke, er veien kort til å unne seg litt hverdagsluksus med et særegent krystallglass hjemme i din egen stue. 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.