Møt Kay Bojesens fantasifulle familie av trefigurer

Kay Bojesen er ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

 

Kay Bojesen har en helt spesiell appell til både barn og voksne, og hver figur har sin egen historie. En perfekt gaveidé som varer hele livet!

 

Apekatt
Kay Bojesen Ape kom til verden i 1951. En liten fyr med en stor personlighet, som er blitt et ikon på gaven fra en helt spesiell person. Til dåp, fødselsdag eller bryllup. Apen var egentlig tenkt som en knaggrekke til barnas yttertøy, men den ble til et stykke original og verdenskjent dansk kunst i stedet.

 

Flodhest
Kay Bojesens mange figurer er populære blant både barn og voksne, og denne utgaven er intet unntak. Flodhesten ble opprinnelig designet i 1955 for å holde styr på blyantene på skrivebordet, og denne oppdaterte utgaven er intet unntak. Flodhesten er laget i bøk og belagt med sort tavlemaling, slik at du kan skrive beskjeder, små notater eller bruke den som huskeliste på skrivebordet.

 

Sangfugl Alfred
Kay Bojesen fuglen Alfred er sist ankomne familiemedlem i rekken av tredyr, fra aper, flodhester og sangfugler. Alfred er skapt i natureik og røkt eik og passer inn i tidens bolig- og innredningstendenser, hvor det er naturmaterialene som får lov til å dominere.

 

Sangfuglen Ernst
Sangfuglen Ernst er oppkalt etter Kay Bojesens far, en mann som favent bredt. Han var forretningsmann, forlagsredaktør, kulturpersonlighet og samtidig en kreativ sjel som sammen med sin kone Valborg inspirerte sønnen Kay til at skape flokken av elskede trefigurer.

 

Sangfulg Georg
Sangfuglen er døpt ”Sangfuglen Georg” som en hyllest til Kay Bojesens læretid som sølvsmed hos Georg Jensen, der han hadde praksis i 1910. Den vakre grønne nyansen og de fine detaljene i sølv er inspirert av gamle sølvsmykker fra denne tidsperioden, og passer perfekt sammen med de andre sangfuglene fra Kay Bojesen.

 

Sangfugl Ravn
Den sorte sangfuglen Ravn er designet av Kay Bojesen og produsert i malt bøketre. Med den kullsorte fjærprakten er Ravn et stilrent og klassisk innslag i den velkjente og fargerike fugleflokken til Kay Bojesen.

 

Sangfugl Ruth
Ruth er oppkalt etter Kay Bojesens svenske svigerdatter. Feminin og lyserød helt ut i halefjærene tok hun familien med storm. Sangfuglen ble tegnet av Kay Bojesen på 1950-tallet og har som sine fem fargerike søsken aldri før vært satt i produksjon.

 

Spurvepar
Det flotte spurveparet er laget av natureik og røkt eik. De to spurvene måler 6 cm i høyden og har en magnet i seg, så de kan settes sammen med andre spurver på en planke.

 

Elefant
Elefanten kom til verden i 1953. En Kay Bojesen-klassiker som vil følge eieren gjennom hele livet.

 

Hund
Kay Bojesens Hund kom til verden i 1934. Sammen har barn og voksne i årevis skapt de historiene som har gjort hunden til en del av familien.

 

Turtelduer
De er mer turtelduer enn de er flyvske som de står der, nebb mot nebb. Dekorative på både skrivebordet og i vinduskarmen, som en liten påminnelse om kjærlighet. Det forelskede paret er en opplagt gaveide til brylluper og til alle som liker dansk design.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.