Bohemsk strandliv på Arabias Mummi sommerservise

Mummitrollenes strandliv fortsetter på Arabias nyeste sommerservise. Motivet for sommerserviset i 2021, «Sammen», baserer seg på Tove Janssons tegneserie «Mummitrollet på Rivieraen», som ble utgitt på engelsk i 1955. I serien inngår det et krus, en asjett og skjeer.

 

Mummifamilien har figurert på Arabias sesongservise i flere år, og sammen utgjør sesongmotivene en helhet. Det nye serviset Sammen minner om stemningen i sesongserviset for 2019, Kveldsbad, i både illustrasjon og farger, og i begge servisene nyter Mummifamilien livet på stranden. Illustrasjonen viser hvordan Mummipappa legger kabal, Mummimamma steker pannekaker og Snorkfrøken sitter fordypet i boken sin.

 

 

Mummifamilien ferierer på Rivieraen

I sesongserviset Sammen ferierer Mummifamilien på Rivieraen, men luksuslivet på hotellet har blitt til et bohemsk liv på stranden. I historien har pengene som Snorkfrøken vant på Casino tatt slutt og Mummifamilien ser seg nødt til å sove under båten sin på stranden. Mummipappa har blitt venn med Marki Mongaga, en svært rik aristokrat som drømmer om et liv som fattig kunstner. Mummitrollene inviterer markien til å bo med dem under båten for at kunstneren skal få inspirasjon til sine verker. Markien får nok av den bohemske livsstilen etter en uke, ettersom det regner inn i båten og den billige vinen er for sur for hans smak.Tove Janssons opprinnelige svart-hvite serier våkner til liv når illustratør Tove Slotte gir dem gjennomtenkte fargetoner som passer både Arabias klassiske Mummiservise og sesongserviset.

 

 

Både barn og voksne blir underholdt av historiene

Hvert sesongservise spiller en rolle i en større magisk historie. Tove Janssons historier er fortsatt like aktuelle og underholder både barn og voksne med sine temaer på flere nivåer. Jansson mestret kunsten å beskrive fenomener og brøt også tabuer. Hun skapte Mummikarakterer som testet grenser og som også gjorde feil.

 

 

Det nye sommerserviset kommer i butikk i løpet av våren.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.