Hopp til hovedinnholdet

Kähler Hammershøi- Den perfekte borddekking til alle anledninger

Kähler er idag kjent for sin unike design og kunstnerisk keramikk. Dette er takket være samarbeid med forskjellige kunstnere opp gjennom årene, som har satt sitt egen individuelle preg på produktene.

 

 

En hyllest til et designikon

Hammershøi fra Kähler er en stilig og elegant  serie, som er inspirert av en av de dyktigste og berømte designerne i Kählers historie: Svend Hammershøi. Han startet i Kähler i 1893 og ble kjent for sine design med sterke profiler og klare spor. Den norske designeren Hans-Christian Bauer ble inspirert av disse  sporene da han  skapte Hammershøi-serien i 2015 som en hyllest  til den store mesteren.

 

 

Hammershøi-serien har i seg selv fått ikonstatus og er i dag en moderne klassiker som appellerer til et bredt spekter av designentusiaster. De rene, minimalistiske linjene og de komfortable, runde formene gir serien en tidløs eleganse i tråd med den skandinaviske designtradisjonen og Hammershøis designvisjoner. Serien inneholder tallerkner av alle størrelser, krus, fat, vaser, bestikk og mye mer. Alt sammen håndlaget, som er en tradisjon hos Kähler, slik at designuttrykket blir fint, innbydende og autentisk.

 

 

 

Hans-Christian Bauer er kjent for å kombinere varmen og unikheten i keramikk med et rasjonelt og moderne designspråk.  Dette gjenspeiles i Hammershøi-serien, der samspillet mellom de ikoniske sporene og de nye silhuettene, funksjonaliteten og fargevalgene har blitt vurdert ned til minste detalj, slik at designet gjenspeiler Svend Hammershøis kunstneriske univers og originale verk. For å skape en kontrast til de klassiske linjene har Hans-Christian Bauer også jobbet med forskjellige glasurer som gjør at materialet skiller seg ut og skaper en veldig spesiell dybde når det går over de karakteristiske sporene.

 

 

Festlig og fleksibel

Et helt spesielt trekk ved Hammershøi-serien er at den også inneholder påske-, jule- og valmuekolleksjonen Poppy. Dette er komplette serier som kan dekkes opp med ved spesielle anledninger, men individuelle deler kan også kombineres med den klassiske, hvite Hammershøi, som du kanskje allerede har i skapet, slik at oppdekningen lett kan krydres avhengig av sesong og anledning.

 

 

Det er kunstneren Rikke Jacobsen som står bak utsmykningene på Hammershøi servisene til påske, jul og det fantastiske valmueserviset Poppy. I sitt arbeid med den delikate rosa varianten av valmuen har hun vært spesielt opptatt av blomstens ulike stadier av skjønnhet: den sterke grønne stammen, den første knoppen og blomsten, som står i full blomst med beger og kronblad samlet i en rosett. Du kan føle hennes fascinasjon for blomsten i hvert penselstrøk, og resultatet er en veldig spesiell blanding av omhyggelig naturalisme og delikat poesi: Med en sikker hånd har hun fanget alle små detaljer.

 

 

Poppy er nydelig på hele bordet både til frokost, lunsj og middag. Bland det også gjerne med Hammershøi hvit, eller med noen av de fargede delene i grønt og blush, alt passer sammen i en perfekt harmoni.

 

 

 Synonymt med godt håndverk
Hammershøi er laget for hånd og har autentisiteten og kvaliteten som karakteriserer alle produkter fra Kähler.

 

 

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.