Hopp til hovedinnholdet

10 gode tips for å få til de beste vaflene

Vi nordmenn elsker å servere nystekte vafler til gjestene våre, og de fleste av oss har våre egne triks for å få vaflene akkurat slik vi vil ha dem. Her har vi samlet 10 gode tips for å lykkes med vaffel stekingen!

 

Bilde & tekst: Wilfa

 

@Wilfa

10 gode vaffeltips

1. Et godt jern som steker jevnt er viktig for et godt vaffel-resultat. Et vaffeljern med kone plater og luftspalter vil gi de jevneste stekte vaflene. Dette fordi de konede platene sørger for at vaffelrøren, og dermed luften i røra, blir presset utover og luftboblene vil slippe ut gjennom luftspaltene.

2. De beste vaflene får du ved å steke i vaffeljern med luftåpninger innebygd i jernet. Det gjør at overflødig fuktighet slipper ut, og vaflene blir sprø på utsiden og forblir saftige på innsiden.

3. La vaffelrøren svelle i 15-30 minutter slik at ingrediensene får blandet seg godt og melet binder seg i væsken. Bruker du bakepulver eller natron i røra, må den få litt tid til å aktivere seg. Det blir enklere å steke og vaflene blir luftigere.

4. Ved for tynn røre kan vaflene ende opp med å henge seg fast i både lokket og bunnen av jernet. Dette gjelder spesielt ved bruk av havregryn og annet grovt mel i røra.

5. Ikke legg vafler oppå hverandre etter steking hvis du vil ha crispy overflate på vaflene. Legg vaflene på rist når de er ferdigstekte.

6. Vil du ha ekstra crispy og litt sprø vafler kan du ha litt Farris i røra.

7. Ta vare på vaffeljernet og belegget. Ikke bruk metallredskap, kun tre og plast. Dette gjelder også øsa som bruks.

8. Bruk kreativiteten når du lager vafler; du kan ha i krydder, kakao, revet marsipan, appelsinskall og annet for å øke smaksopplevelsene av vaflene. Unngå ingredienser som setter seg fast i jernet, som karamell og krokan, eller matvarer som ikke smelter som f.eks. hele nøtter.

9. Grove vafler setter seg lettere fast i jernet. Smør da jernet mellom hver 2. og 3. vaffelplate, og de vil slippe lettere.

10. Vaffelrøre med havremel bør få litt tid til å svelle for steking. Det er lurt å lage mel av havregryn, det gjør du enklt i en blender.

Se hele utvalget vaffeljern her

Trenger du inspirasjon til vaffeloppskrift?

Ta en titt i Wilfa sitt oppskriftshefte hvor du finner mange gode oppskrifter! Lag de tradisjonelle vaflene eller eksprimenter med nye, spennende oppskrifter. Og husk å avslutte med en vaskevaffel så blir jernet så godt som nytt!

 

 

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.