Her har du fem gode kniver å starte samlingen med
Både kokker og amatørkokker har en solid knivsamling, men det er ikke alltid lett å vite hvilke kniver du skal velge. Her har vi samlet 5 favoritter for en god start og som gjør at du kommer langt på kjøkkenet!
1. Kokkekniv
Kokkekniven er en arbeidshest på kjøkkenet. Den har et høyt blad som gir plass til å støtte med knokene for å få god kontroll over kniven. Dette er en smidig allround kniv, som kan brukes til det meste på kjøkkenet, både til oppskjæring, hakking og kutting.tting.
2. Brødkniv
Det er få kniver som gjør samme nytten som en brødkniv, akkurat derfor er en god brødkniv essensielt å ha på kjøkkenet. Kniven skal være skarp og stødig, som enkelt skjærer gjennom både nystekte rundstykker og grovt, kompakt brød.
3. Grønnsakskniv
En god grønnsakskniv er alltid smart å ha på kjøkkenet! Knivbladene kan fås rett, buet eller krumt avhengig av hva du liker å jobbe med.
4. Fileteringskniv
Kjennetegnet til en fileteringskniv er at den kommer med et spisst, smalt og fleksibelt knivblad som gjør at den kommer helt inntil og rundt benet. Grepet er utstyrt med en stopp-funksjon slik at du får et godt grep om kniven. Fileteringskniven er ypperlig til klargjøring av fisk og kjøtt.
5. Liten kokkekniv
En liten kokkekniv er utstyrt med et kort blad, som gjør det lett å komme helt ned til råvarene du jobber med. Denne kniven gir god presisjon til både skjæring, hakking og kutting, og passer til det meste du jobber med på kjøkkenet.
Se alle våre kjøkkenkniver her
Tekst og bilde: Global