Hopp til hovedinnholdet

Her har du fem gode kniver å starte samlingen med

Både kokker og amatørkokker har en solid knivsamling, men det er ikke alltid lett å vite hvilke kniver du skal velge. Her har vi samlet 5 favoritter for en god start og som gjør at du kommer langt på kjøkkenet!

 

1. Kokkekniv

Kokkekniven er en arbeidshest på kjøkkenet. Den har et høyt blad som gir plass til å støtte med knokene for å få god kontroll over kniven. Dette er en smidig allround kniv, som kan brukes til det meste på kjøkkenet, både til oppskjæring, hakking og kutting.tting.

 

2. Brødkniv

Det er få kniver som gjør samme nytten som en brødkniv, akkurat derfor er en god brødkniv essensielt å ha på kjøkkenet. Kniven skal være skarp og stødig, som enkelt skjærer gjennom både nystekte rundstykker og grovt, kompakt brød.

 

3. Grønnsakskniv

En god grønnsakskniv er alltid smart å ha på kjøkkenet! Knivbladene kan fås rett, buet eller krumt avhengig av hva du liker å jobbe med.

 

4. Fileteringskniv

Kjennetegnet til en fileteringskniv er at den kommer med et spisst, smalt og fleksibelt knivblad som gjør at den kommer helt inntil og rundt benet. Grepet er utstyrt med en stopp-funksjon slik at du får et godt grep om kniven. Fileteringskniven er ypperlig til klargjøring av fisk og kjøtt.

 

5. Liten kokkekniv

En liten kokkekniv er utstyrt med et kort blad, som gjør det lett å komme helt ned til råvarene du jobber med. Denne kniven gir god presisjon til både skjæring, hakking og kutting, og passer til det meste du jobber med på kjøkkenet.

 

Se alle våre kjøkkenkniver her

 

Tekst og bilde: Global

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.