Fargerik poke bowl med laks
Poke bowl er en fargerik rett som passer perfekt til både lunsj og middag. Denne oppskriften kombinerer fersk laks med et variert utvalg av grønnsaker, og har en spicy touch. Et friskt og sunt valg – som enkelt kan tilpasses etter egen smak!
Ingredienser (2 porsjoner):
- 2 små hjertesalater, hakket
- 1 håndfull ruccula
- 200 g sushi-laks
- 2 ss granateplekjerner
- 1 vårløk, finsnittet
- 1/2 rødløk, i tynne skiver
- 1/2 chili, i skiver (tilpass mengde etter smak)
- 2 ss aioli (til topping)
- Soyasaus
- Sesamfrø, sorte og hvite
Slik gjør du:
- Skjær den ferske sushi-laksen i terninger
- Vend laksen i en blanding av sorte og hvite sesamfrø for smak og tekstur
- Legg hakket hjertesalat og ruccula i en skål
- Fordel laksen jevnt over
- Strø over granateplekjerner, finsnittet vårløk, og tynne skiver rødløk
- Tilsett finhakket chili for et ekstra kick
- Topp med en klatt aioli
Vi anbefaler å bruke Sekiryu-knivene til denne oppskriften, de er ekstremt skarpe og kutter med presisjon – akkurat som proffene liker det.