Rettferdig kaffe

Rettferdig kaffe

Kaffen du kjøper i våre butikker er produsert av Cemo som kjøper kaffebønnene direkte fra gårder i Brasil, Kenya, Guatemala og Colombia.

 

Direkte kaffehandel

Cemo kjøpere kaffebønner direkte fra bønder og kooperativer, og får dem levert direkte til brenneriet i Kristiansand. Ved å hoppe bukk over de tradisjonelle eksportør- og importør-leddene kan de være sikre på at de betaler bonden det han skal ha. Det sikrer anstendige levekår for arbeiderne, og rom for å videreutvikle produksjonen. Slikt blir det god kaffe av.

 

Rettferdighet

Hvert år reiser Cemo's kaffeekspert Steinar Svenning til Brasil, Kenya, Guatemala og Colombia for å besøke deres gode og viktige samarbeidspartnere. Steinar knytter bånd, tester ulike kaffekvaliteter og ikke minst ser at produksjonen foregår på riktig måte. For Cemo og Southern Coffee er det viktig å vite at de bidrar til å bedre levekårene for kaffebøndene og arbeiderne de handler med. Cemo har lovet en rettferdig og bærekraftig handel, slik at bonden kan videreutvikle sine produkter. Hos kaffe-produsentene vil Cemo bidra med kompetanse og utstyr for å kunne videreutvikle deres produksjon. De ønsker å få flere bønder til å satse på kvalitetskaffe som gir de stabile inntekter i mange år fremover. Derfor ønsker Cemo å handle direkte med produsenter, der de kan være med å påvirke de lokale forholdene

«Bærekraftig utvikling handler om å ta vare på behovene til mennesker som lever i dag, uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine!”

 

Her tegner og forklarer Björg Thorhallsdottir hvordan Cemo kjøper kaffe direkte fra bonden:

 

Tilbake
Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.