Hopp til hovedinnholdet

Japanske kjøkkenkniver i verdensklasse

Er du på utkikk etter nye kjøkkenkniver og setter pris på kvalitet og håndarbeid? Eller kanskje du skal kjøpe en gave til noen som kokkelerer mye hjemme? Da trenger du ikke lete lenger – Sekiryu er svaret.

Sekiryu setter en ny standard med sine helt eksepsjonelle kniver fra Japan, og nå har du også sjansen til å få kvalitetskniver i ditt hjem.

En historie om håndverkstadisjon

Produksjonen av Sekiryu knivene foregår i byen Seki. Dette er i hjertet av Japan, hvor de mest presise og slitesterke knivene blir til. Her har de i århundrer produsert samuraisverd som er et mesterverk av japansk håndverktradisjon. Det var først i 1990 at Ohzawa Swords, selskapet bak Sekiryu, lanserte Sekiryu med et mål om å bringe sin ekspertise fra samuraisverdenes verden over til kjøkkenkniver. Resultatet? Kniver som har presisjon, styrke og en estetisk eleganse du vil kjenne fra første øyeblikk du bruker den. Best av alt er at du nå kan oppleve og få tak i disse i våre Tilbords-butikker og på nett.

Samuariarven

Sekiryu-knivene er håndlaget med stolthet og presisjon. Dette er håndverk på sitt beste. Først varmer de opp stål til 1050°C og deretter kjøles det ned til minus 70°C. Dette gjør at knivene får en styrke og holdbarhet som overgår de fleste kjøkkenkniver. Bølgemønsteret som du kan se på bladet, kjent som «Hamon», er inspirert av tradisjonelle japanske sverd og gir knivene et unikt og luksuriøst utseende. Hver eneste kniv er håndslipt for å oppnå en skarp knivegg som gjør det mulig å kutte ingredienser med en presisjon du ikke har opplevd før.

Tre serier – finn din favoritt!

Disse seriene heter Master, Wood og Damask, og vi skal forklare litt nærmere om hver enkelt serie slik at det skal bli lettere for å deg å ta et valg.

Knivseriene Master, Wood og Damask fra Sekiryu

Sekiryu Master

Master-knivene er designet både for å treffe hobbykokker, men også profesjonelle. Et godt valg for deg som ønsker det beste av kvalitet og funksjonalitet på kjøkkenet. Serien er tidløs og elegant. Med et knivblad som er laget av 8A japansk molybdenstål, har knivene i serien imponerende ytelse. Håndtaket er laget av sort POM, som er et materiale som er kjent for sin styrke og sitt komfortable grep. Mellom bladet og håndtaket er det en solid sveis, som hindrer vanninntrenging. Dette gir både økt hygiene og holdbarhet. Hver kniv i Master-serien er håndslipt.

Sekiryu Wood

Setter du pris på håndverk? Da er Wood-serien for deg. Denne serien er nemlig en hyllest til japansk håndverkstradisjon. Knivene er håndlagde og håndslipte med et bølgete bladdesign som er inspirert av det klassiske «Hamon-mønsteret» fra japanske sverd. Håndtaket er laget av redwood og vil med tiden mørkne og gi kniven en unik karakter. Bladet består av 3-lags stål, med kjerne av 8A japansk molybdenstål. Dette sikrer en god balanse og styrke i knivene.

Sekiryu Damask – kommer snart for salg i nettbutikken vår

Dette er en serie med enestående kniver. De er et kunstverk i seg selv, og er laget av japansk VG-10 stål med et vakkert mønster i bladet. Knivene er håndsmidde og bladet består av 33 lag stål, noe som gir knivene en unik kombinasjon av hardhet og fleksibilitet. Håndtaket i sort Micarta sørger for et komfortabelt og sikkert grep, mens den håndslipte eggen sørger for skarphet du sjeldent har sett før. Knivene i Damask-serien vil snart bli tilgjengelig for kjøp i nettbutikken vår her på Tilbords.no.

Mann sliper kokkekniv

Slik tar du vare på knivene dine

Når du har investert i gode japanske kjøkkenkniver er det viktig at du også vedlikeholder disse. Sekiryu-knivene er slitesterke, og med riktig vedlikehold vil du ha gode kniver i mange år fremover.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.