Hopp til hovedinnholdet

Jul med skandinaviske venner - Rörstrand og Royal Copenhagen

Julens tradisjoner skal på bordet, og i ulike deler av landet skal norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt, lutefisk og torsk serveres. Selv om de fleste av oss er ganske så bestemte på hva vi skal spise på julaften, inkluderer vi gjerne vakkert porselen fra våre naboland til å servere maten på. Rörstrand, som er europas nest eldste porselensmerke, og det kongelige danske Royal Copenhagen.

 

 

 

Vi er mange som har hatt et langt kjærlighetsforhold til Royal Copenhagen, og det er spesielt stas å dekke bordet med det danske porselenet rundt høytider som julen. På serviset Stjerneriflet Jul er de vakre rillene som merket er kjent for omkranset av en grangirlander, kongler, gullbjeller og hyggelige ornamenter som er bundet sammen av en vakker silkesløyfe.

 

 

Håndmalte figurer skaper julestemning i både vinduskarmer og på bord. Hvert år lanserer Royal Copenhagen en julenisse, juletre, og for første gang i år – nissekonen.

 

 

Alle figurene inneholder flotte, håndmalte detaljer. Dette er intet unntak for den nye nissekonen, som dette året forbereder en god porsjon tradisjonell risgrøt med smørøye, klart til julenissen kommer hjem fra utdelingen av gaver. En gås holder øye med grøten i tilfelle den klarer å få seg en smakebit etter at jullenissen har forsynt seg

 

 

Årets hengende ornament fra Royal Copenhagen er en liten meis som hakker på en eikenøtt. Den følger fjorårets hengende kongle, og inkluderes i en ny serie med julepynt i Royal Copenhagens gjenkjennelige koboltblå farge.

 

 

Svenskene er kanskje spesielt glad i førjulstiden, med baking av småkaker som kan spises til «fika», gløgg og Luciatog. Rörstrand har serviset og julepynten som også skaper hyggelig stemning og øyeblikk i tiden før jul.

 

 

I Rörstrand sitt luciatog bærer Lucia, Ternen, Stjernegutten og Nissen hvert sitt stearinlys – alle formet og malt for hånd.

 

 

Det er ikke bare på julaften at god mat skal på bordet, og serviset Swedish Grace Vinter passer like godt både før, under og etter jul. Det vakre mønsteret inkluderer fargene i eksisterende Swedish Grace kolleksjon, og er dermed lett å kombinere. Skap dit eget uttrykk ved å blande inn fargene Eng, Rose, Is eller klassisk Snø.

 

 

Hvem vil du invitere til ditt bord – svensken eller dansken?

 

Se hele julekolleksjonen til Rörstrand og Royal Copenhagen her.

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.