En lett og smakfull fiskesuppe med laks og marinerte scampi
Denne røde fiskesuppen er enkel å lage og smaker helt fantastisk!
Ingredienser:
- 1 paprika
- 2 gulrøtter
- 1/2 purre
- 2-3 stilker stangselleri
- 1 beger Toro smaksrik base til fiskesuppe
- 7 dl vann
- 3 dl crème fraîche
- 2 ss tomatpuré, ev. ketchup
- laks i terninger
- chilli og hvitløksmarinert scampi
- frisk bladpersille eller koriander
- sitron
Slik gjør du:
- Skjær paprika og gulrøtter i staver, og stangselleri og purre i skiver. Del laks i terninger.
- Ha smaksrik base, vann, crème fraîche og tomatpuré i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke 8 minutter.
- Mariner scampi i en blanding av olje, hvitløk og chilli før denne stekes på pannen.
- Tilsett grønnsakene og la koke videre i 2 minutter. Ha til slutt i fiskebitene. La det få et oppkok før du skrur ned til lav varme. La fisken trekke i noen minutter. Smak ev. til med sitronsaft. Legg på marinert scampi og dryss gjerne over litt hakket bladpersille eller koriander ved servering.
- Dersom en ønsker en litt spicy utgave av fiskesuppen tilsettes litt chilli og ingefær i basen.
Server gjerne med godt brød!