Hopp til hovedinnholdet

Et servise fra Royal Copenhagen er en gave for livet

Et servise fra Royal Copenhagen er en tidløs gave, som er med i livets store og små begivenheter – både til feiringer og hverdagsfrokost.

 

Med sin lange historie er servisene perfekt til ønskelisten til bryllupet, enten du vil fortsette historien til et arvet servise, eller du vil starte en ny historie med en helt ny samling. Royal Copenhagen oppfordrer til å sette ditt personlige preg på samlingen. Du kan holde det klassisk ved å velge mønster nr 1 – Musselmalt Riflet, leke deg med å mikse de ulike seriene som Blå Mega med Musselmalt Riflet og Hvit Riflet, eller holde det elegant med Hvit Riflet hvor de vakre riflene virkelig kommer til sin rett.

Dronning Juliane Marie grunnla Den Kongelige Porselensfabrikk i 1775, som vi i dag kjenner som Royal Copenhagen. Helt fra begynnelsen bestemte Juliane Marie at alle porselensdeler skulle merkes med tre bølger på baksiden: Symbolet på Danmarks tre vannveier – Lillebælt, Storebælt og Øresund. Samtidig innførte hun stempelet med kongekronen, som til evig tid skulle minne om den kongelige forbindelsen.

Royal Copenhagen er kjent for sine håndmalte blå mønstre, og det er mye håndverk bak hvert produkt. Når du holder en ferdig kopp eller tallerken i hånden har den allerede passert 30 par hender som har formet, malt, brent, glassert og pakket porselenet. Dette gjør hvert stykke porselen unikt, og de små nyansene i malingen gir liv til mønstrene.

Servisene har en høy kvalitet, og er laget for å brukes og elskes hver dag, til alle anledninger. Royal Copenhagen har derfor to års bruddgaranti, som vil si at du kan få et nytt produkt innen denne tiden hvis du skulle være uheldig. La derfor produktene løfte ethvert øyeblikk, som morgenkaffen i senga, helgefrokosten, sommerfest i hagen og andre store og små anledninger.

 

Blå Mega Riflet
Skapt i 2000 av Karen Kjælgård-Larsen

Å ære en klassiker og kaste nytt lys over det velkjente krever noen ganger radikal nytenkning. Det var tilfellet da det klassiske blå blomstermønsteret fra Musselmalt Riflet ble tatt med på en ny reise, som på samme tid er betryggende velkjent og forfriskende innovativt – Blå Mega Riflet. Tross sin åpenlyse modernitet er Blå Mega Riflet solid forankret i Royal Copenhagens arv. Blå Mega Riflet er det velkjente blomstermønsteret fra Musselmalt Riflet fortolket på nye og overraskende måter, og på sjarmerende vis forstørret i hvert stykke porselens unike, håndmalte mønster.


Musselmalt Riflet
Skapt i 1775. Revidert i 1885 av Kreativ Direktør, Arnold Krog.

I mer enn to århundre har det musselmalte mønsteret etterlatt sine blå penselstrøk i våre hjerter. De håndmalte blå linjene forteller en spesiell historie – en historie om en tidløs estetikk, som har inspirert en hel verden av Royal Copenhagen-serviser. Gjenfortolket og gjenbrukt på nye former og i nye farger, og i sitt opprinnelige uttrykk stadig like fortryllende som alltid. I dag, mer enn to århundre senere, produseres det klassiske blå blomstermønsteret fortsatt som i begynnelsen, og hver enkelt servisedel ivaretas som et stykke kunsthåndverk, omhyggelig malt i hånden.

 

Hvit Riflet
Skapt i 1775. Produsert siden 2003.

Hvit. Den reneste og letteste av farger. Vidstrakt, klar og endeløst rolig. Men i det hvite lever en regnbue av nyanser, toner og skygger. Hvit Riflet ble født av denne paletten av hvit for mer enn 244 år siden som grunnformen til et annet ikonisk servise fra Royal Copenhagen – Musselmalt Riflet. I dag kan de vakre riflene nytes i deres reneste form på Hvit Riflet. Rent og elegant.

 

Tekst og foto: Royal Copenhagen

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.