Hopp til hovedinnholdet

En historie om fortid, nåtid og fremtid

Royal Copenhagen har i mer enn 240 år skapt serviser med den dypeste respekt for tradisjon, men også høye standarder til håndverk.

 

Frokost på servise fra Royal Copenhagen

 

Royal Copenhagens historie handler om fortid, nåtid og fremtid. Om arv, håndverk og en evig lidenskap. Med disse historier gjenfortelles Royal Copenhagens over tohundre år gamle arv, og viderefører en drøm om tidløshet.

 

 dronning Juliane Marie


Royal Copenhagen ble grunnlagt av dronning Juliane Marie i 1775. Hun ble kalt for en moderne dronning og for «landets moder», og som en god monark var hennes oppgave å sikre landets økonomiske situasjon med utvikling av produkter og tjenester. Hennes største ettermæle var grunnleggelsen av Den Kongelige Porcelainsfabrik.

 

Tekanne fra Royal Copenhagen håndlages


Royal Copenhagens porselen har blitt skapt gjennom detaljerte ferdigheter og spesielle håndverk i over 240 år. Det er ikke bare de fine, håndmalte mønstrene som gjør Royal Copenhagens porselen unikt, men også det delikate håndverket som ligger bak skapelsen av hvert stykke porselen – fra skisse til ferdig produkt.

 

Servise fra Royal Copenhagen håndmales


Håndmalingen av kongelig porselen er en veldig spesiell ferdighet. Det tar tid og trening å bli porselensmaler og mestre håndverket som Royal Copenhagen har utviklet gjennom århundrer. Hver del håndmalt porselen blir levendegjort med delikate penselstrøk som gradvis bygger opp mønsteret. Ett feil penselstrøk og porselenet er ødelagt. Og mens Royal Copenhagens mønstre går tilbake mange år, har malernes håndverk utviklet seg over tid – dog med respekt for det historiske håndverket.

 

Signatur på undersiden av servise


Når et stykke porselen er ferdig, legger maleren sin signatur på undersiden. Hvis du ser nøye etter, kan individualiteten til hver maler bli oppdaget i hvert penselstrøk i de blå mønstres penselstrøk, blomster og bruk av farge. I tillegg til malerens signatur bærer hver del kongelig porselen to andre fabrikkmerker på undersiden som et tegn på autentisitet: kronen og de tre blå bølger.

 

Kopp og asjett fra Royal Copenhagen


Servisene fra Royal Copenhagen er perfekte for store anledninger, eller for å løfte hverdagens måltider. Servisene skal elskes og brukes hver dag, og har derfor en høy kvalitet på porselenet og glasuren. Servisene kommer i tillegg med to års bruddgaranti.

Mye har skjedd siden Royal Copenhagen startet sin historie, og merket har gått fra en formell luksus til luksusen i å kunne velge selv, vise personlighet og en frihet til å dekke bordet som man selv vil. Miks de ulike seriene sammen, og vær din egen designer.

 

Du kan lese mer om Royal Copenhagen på royalcopenhagen.com

 

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale Tilbords-butikk 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Finn nærmeste butikk

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.